Overbevisende Advokat CV med trin-for-trin guide og eksempler!

Efterspørgslen efter dygtige advokater er stor, da de spiller en afgørende rolle i løsningen af civile sager og straffesager og sikrer, at retfærdigheden hersker i samfundet.

Da dette lukrative felt fortsat kræver skarp ekspertise og en dyb forståelse af danske love og jobmarkedet, det er derfor afgørende altid at være et skridt foran. At omfavne AI-drevne værktøjer som ChatGPT og navigere i teknologidrevne ændringer giver nye udfordringer og muligheder.

Opret dit professionelle CV nu

Uanset om du er nyuddannet jurist, advokatfuldmægtig eller erfaren juridisk chef, hjælper denne vejledning dig med at navigere på det komplekse juridiske jobmarked. Se vores eksperttips og CV-skabeloner til oprettelse af et overbevisende advokat-CV, der driver din juridiske karriere til nye højder.

CV-skrivningsprocessen: Hvor skal man starte?

Ligesom advokater skal forbedre sig på at vinde sager i retten, afspejler det sig også i processen at lave et CV, udarbejdelse af juridiske dokumenter, herunder igangsættelse, planlægning og udførelse. Det er vigtigt at markedsføre dig selv effektivt for at opfylde strenge erhvervsstandarder.

For forberedelse, før du skriver din advokat-CV, foreslår vi at du læser jobbeskrivelsen grundigt igennem samt undersøger den branche, du sigter mod.

Mest almindelige typer advokater:

 • Advokat
 • Boligadvokat
 • Juridisk assistent
 • Forligsmand
 • Statsautoriseret juridisk leder
 • Registreret udenlandsk advokat.

At have en idé om, hvad en ansættelsesleder forventer af din ansøgning, kan hjælpe dig med at indsamle de karrieredokumenter, der stemmer overens med de krav der stilles.

Ved strategisk at fremhæve dine styrker kan du præsentere en overbevisende sag for din juridiske ekspertise og kan præsentere dig selv som en førsteklasses kandidat.

Eksempel på Advokat CV

Eksempel på Arkitekt CV

Download dette CV-eksempel - Advokat CV

Andrea Pedersen er en erfaren advokat på mellemniveau med speciale i ansættelsesret. Hendes færdigheder omfatter udarbejdelse af overbevisende juridiske dokumenter, grundig research og repræsentation af klienter i forskellige arbejdsretlige sager. Med en stærk fortalerbaggrund er hun en velegnet kandidat til sin næste rolle. Hun har valgt det enkle layout og Princeton-skabelon med en enkel kolonne, der formidler hendes kvalifikationer og ekspertise i et letlæseligt format.

Hvad skal man have med i et advokat-CV?

Der er de nødvendige sektioner og nogle valgfrie sektioner, du skal være opmærksom på, når du udarbejder dit advokat-CV.

De nødvendige sektioner omfatter personlige oplysninger, personlige profiler, erhvervserfaring, uddannelse og færdigheder. De valgfrie sektioner omfatter bl.a. yderligere erfaring, referencer og sprog.

Retsområder i Danmark:

 • Skatteret
 • Strafferet
 • Familieret
 • Selskabsret
 • Ansættelsesret
 • Miljølovgivning
 • International ret
 • Lov om klinisk uagtsomhed
 • Menneskerettighedslovgivning

Der er ingen entydig måde at skrive et CV til et job som advokat, og den måde du vælger at udtrykke dig på, afhænger af faktorer som stilling eller branche samt din professionelle baggrund.

Det sidste, men ikke mindst vigtige trin, er at optimere dit CV til ansøgersporingssystemer (ATS), Så dit advokat-CV står ud til ansættelsesledere, der hurtigt kan se hvor mange års erfaring, tekniske færdigheder og kvalifikationer du har.

Sådan skriver du en personlig profil på et advokat-CV

En personlig profil på et CV, også kendt som et resumé, skal give et kort øjebliksbillede af dine vigtigste kvalifikationer og karrieremål på fire til seks linjer.

Det giver et hurtigt overblik over din personlighed og viser, hvordan du kan bidrage til firmaet du forsøger at komme ind på. Fremhæv dine bemærkelsesværdige resultater, ekspertiseområder og hvor mange års erfaring du har.

Opret dit professionelle CV nu

I stedet for at liste dine færdigheder i en separat sektion, skal du bruge den personlige profil til at nævne dine vigtigste evner. Gode bløde færdigheder til en personlig profil omfatter 'kommunikation', 'forhandling', 'opmærksomhed på detaljer' og 'organisation'.

Kommercielt advokat-CV personlige profil eksempel

Detaljeorienteret erhvervsadvokat med 5 års erfaring med kontrakt ret og virksomhedstransaktioner. Dygtig til at forhandle, udarbejde kommercielle aftaler og sikre overholdelse af lovgivningen. Betroet for at yde praktisk og strategisk juridisk rådgivning til virksomheder. Forpligtet til at levere gunstige resultater og samtidig mindske juridiske risici.

Ansættelse advokat-CV personlig profil eksempel

Dedikeret ansættelsesadvokat med stor erfaring inden for arbejds- og ansættelsesret. Dygtig til at håndtere ansættelseskonflikter, gennemføre arbejdspladsundersøgelser og rådgive om HR-politikker og overholdelse. Stærke retssagsfærdigheder med en vellykket rekord for at repræsentere klienter i ansættelsesrelaterede retssager. Forpligtet til at advokere for retfærdige arbejdspladser og beskytte arbejdsgiveres og arbejdstageres rettigheder.

Advokatfuldmægtig-CV personlig profil eksempel

Opmærksom associeret advokat med en Bachelor of Law (LLD) grad og en vellykket historik i håndtering af komplekse retssager. Uddannet i juridisk forskning, strategisk rådgivning og udarbejdelse af præcise juridiske dokumenter. Demonstreret evne til at kommunikere komplekse juridiske begreber klart til klienter og interessenter. Forpligtet til at opretholde de højeste etiske standarder, samtidig med at vi går ind for kundernes rettigheder og interesser.

Corporate advokat-CV personlig profil eksempel

Dygtig erhvervsadvokat med 9 års erfaring med speciale i virksomhedsoverdragelser, Corporate governance og børsret. Dokumenteret historik for rådgivning af erhvervskunder og facilitering af forretningstransaktioner. Dygtig til at udarbejde aktionæraftaler og virksomhedspolitikker. Dedikeret til at drive forretningsvækst og maksimere aktionærværdien.

Intern advokat-CV personlig profil eksempel

Alsidig intern advokat med ekspertise inden for kontraktforhandling, intellektuel ejendomsret og overholdelse af lovgivningen. Stor erfaring med at arbejde som en central juridisk rådgiver inden for juridiske afdelinger. Dygtig til at samarbejde med tværfunktionelle teams og yde rettidig juridisk support. Proaktiv i at identificere juridiske risici og beskytte organisationens interesser.

Procesadvokat-CV personlig profil eksempel

Meget analytisk procesadvokat med en stærk historik i civile og strafferetlige retssager. Dygtig i juridisk forskning, sagsanalyse og fortalervirksomhed i retssalen. Fremragende kommunikationsevner med en historie med forhandling af bosættelser og effektiv repræsentation af kunder. Forpligtet til at opnå retfærdighed og retfærdige resultater for klienter.

Senior advokat-CV personlig profil eksempel

Erfaren senioradvokat med ekspertise inden for selskabsret, retssager og overholdelse af lovgivningen. Dygtig til at lede juridiske teams, vejlede junioradvokater og styre højt profilerede sager. Dokumenteret historik for at yde strategisk rådgivning til ledende medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer. Dedikeret til at opretholde de højeste etiske standarder og fremme advokatbranchen.

Trainee advokat-CV personlig profil eksempel

Ambitiøs Trainee advokat med en Bachelor of Laws (LLB), der søger værdifuld erfaring i et dynamisk juridisk miljø. Dygtig til juridisk forskning, udarbejdelse af dokumenter og støtte til senioradvokater. Fremragende kommunikations- og interpersonelle færdigheder med et stærkt engagement i faglig udvikling. Ivrig efter at bidrage til succes for et fremsynet advokatfirma og få ekspertise på tværs af forskellige juridiske områder.

Hvilke færdigheder skal man sætte på et advokat-CV?

Inkorporering af de rigtige juridiske færdigheder på et CV er afgørende ikke kun for at imponere ansættelsesledere, men også for at navigere ATS. Vælg omhyggeligt de mest prominente færdigheder, der viser egenskaber der kan gavnefirmaet.

Det er vigtigt at kunne skelne mellem hårde og bløde færdigheder, det gør det lettere for arbejdsgivere at genkende dine styrker samt styrker dine chancer for en vellykket juridisk karriere.

Hvis du er trainee eller overtager en anden rolle, skal du prøve at inkorporere overførbare færdigheder som 'problemløsning', 'projektledelse' eller 'kritisk tænkning' fra tidligere erfaring. Dette kan yderligere hjælpe dig med at få jobbet, især hvis du gerne vil lave en karriereændring.

Eksempler på hårde færdigheder:

 • Skrivning
 • Datastyring
 • Juridisk viden
 • Juridisk forskning
 • MS Office-pakken
 • Kommerciel bevidsthed
 • Kendskab til materiel ret og retspleje

Eksempler på bløde færdigheder:

 • Initiativ
 • Empati
 • Vedholdende
 • Opmærksom
 • Offentlige taler
 • Konfliktløsning
 • Modstandsdygtighed

Eksempel på tekniske færdigheder:

E-discovery: Relativitetsteori, Nuix

Juridisk forskning: Westlaw, LexisNexis

Juridisk fakturering: Bill4Time, TimeSolv

Juridisk analyse: Bloomberg Law, Ravel Law

Sagsstyringssystemer: Clio, MyCase, PracticePanther

Automatisering af dokumenter: HotDocs, Contract Express

Cybersikkerhed og overholdelse af databeskyttelse: GDPR, CCPA, HIPAA.

Sådan skriver du erhvervserfaring på et advokat-CV

Erhvervserfaring er grundlaget for ethvert CV inden for det juridiske område, da det er, hvad de fleste ansættelsesledere vil fokusere på. Fokuser på at fremvise håndgribelige resultater i stedet for blot at notere pligter.

Fremhæv dine seneste juridiske arbejdsopgaver, der stemmer overens med det du ønsker i dit kommende job. Skræddersy dit CV til et specifikt job ved at demonstrere din ekspertise, juridiske dygtighed og de værdifulde bidrag, du har ydet som advokat.

Eksempler på resultater:

Udarbejdede og forhandlede kontrakter for højt profilerede erhvervskunder, hvilket resulterede i en stigning på 20% i forretningsaftaler.

Udviklede og eksekverede 30+ vindende retssagsstrategier, der sikrede kritiske retsafgørelser og gunstige domme for klienter.

Uddannet og onboardet 5 advokatfuldmægtige teams til at løse juridiske problemer i fusioner og opkøb, hvilket bidrager til en vellykket gennemførelse af handler på flere millioner pund.

Se artiklen om resultater for at få mere vejledning.

Eksempler på erhvervserfaring:

Senioradvokat, Smith & Associates Advokat Firma, København | 2016-nu

Repræsentere klienter i komplekse retssager, håndtere forberedelse af retssager, juridisk forskning og udarbejdelse af juridiske dokumenter. Samarbejd med senioradvokater om juridisk strategi og sagsanalyse. Rådgive erhvervskunder om overholdelse af regulatoriske krav og udføre due diligence i M&A-transaktioner.

 • Opnåede positive resultater i 85% af sagerne, hvilket førte til øgede klienthenvisninger og høje klientfastholdelsesrater.
 • Forhandlede forlig for klienter, der med succes løste 90% af sagerne udenretsligt, hvilket sparer tid og ressourcer for både klienter og firmaet.
 • Modtaget anerkendelse for fremragende bidrag til en skelsættende retssag.

Juridisk virksomhedsrådgiver, TechLink Inc., Aarhus | 2014 - 2020

Ydet juridisk vejledning og støtte til virksomhedens ledelse og tværfunktionelle teams. Udarbejdede og gennemgik forskellige kommercielle kontrakter, der sikrede overholdelse af lovgivningen og risikoreduktion. Ledede det juridiske team inden for intellektuel ejendomsret, sikrede tre vellykkede patentregistreringer og muliggjorde virksomhedens ekspansion på internationale markeder.

 • Designet og implementeret intern juridisk uddannelse for medarbejdere om bedste praksis for kontrakter.
 • Rådgivet med ekstern advokat til at håndtere retssager effektivt, hvilket resulterede i en imponerende succesrate på 80% til fordel for virksomheden.
 • Modtog ros for ekstraordinær juridisk rådgivning i en højspændt M&A-forhandling.

Hvis du har haft flere kortvarige job eller praktikophold, skal du kun vælge de mest relevante erhvervserfaringer der kan tilføre værdi til din advokat baggrund. Dette hjælper med at strømline dit advokat-CV og gøre det mere eftertragtet for potentielle arbejdsgivere.

Sådan sætter du uddannelse på et advokat-CV

Uddannelse på et advokat-CV er et bevis på din juridiske skarpsindighed, ekspertise og kvalifikationer. Fremvis din relevante juridiske uddannelse og akademiske resultater for at demonstrere dine evner til at håndtere komplekse juridiske spørgsmål og engagement i faglig ekspertise.

Juridisk arbejde er intellektuelt udfordrende og konkurrencedygtigt, så universiteterne forventer fremragende karakterer for at komme ind på uddannelsen, så du vil være i stand til at klare de hård krav det kræves for at studere lov.

Eksempler:

Bachelor of Laws (LLB), Københavns Universitet, København | 2020 - 2023

Bachelorgrad fra et dansk universitet, karakter 12

Bachelor of Laws (LLB), Aarhus Universitet, Aarhus | 2017 - 2020

Bachelorgrad fra et dansk universitet, karakter 10

Modtager af Pris for fremragende akademisk præstation.

Juridisk praksis kursus (LPC), Syddansk Universitet, Odense M | 2014 - 2017

Gennemført omfattende advokatuddannelse til retssalspraksis.

Adgangskrav for at komme ind på Jura studiet ligger på 7 i Danmark. Men søger du ind på topuniversiteter rundt omkring i verden, spænder adgangskrav til en bachelorgrad typisk fra 10-12 (AAA) til 9-10 (AAB)

Sådan sætter du kurser og certifikater på et advokat-CV

Styrke dine kvalifikationer og demonstrere dit engagement i at holde dig ajour med den nyeste bedste praksis inden for lovgivning.

Advokater og advokatfuldmægtige skal over en periode på tre år optjene 54 kursuspoint ved deltagelse på relevante kurser, certifikater, seminar, uddannelser og disse kursuspoints skal indberettes hver tredje år til Advokatsamfundet.

Indarbejdelse af disse certificeringer i dit CV forbedrer ikke kun din troværdighed, men viser også din ekspertise inden for specifikke juridiske områder.

 • Fremtidsfuldmagte, Danske Advokater
 • Vidneafhøring - strafferetligt og civilretligt, Danske Advokater
 • Forskels- og ligebehandling i ansættelsesforholdet, Dansk Erhverv
 • Konfliktløsning og forhandling, JUC

Hvis du har deltaget i aktiviteter eller fået relevant erfaring, såsom at deltage i konferencer, bidrage til tidsskrifter, frivilligt arbejde eller arbejde for NGO'er, kan du overveje at oprette en separat sektion for 'Yderligere erfaring'. Her kan du angiv alle dine relevante bijob og præstationer for at fremvise din interesse samt færdigheder.

Vigtigste takeaways

Efter at have læst denne artikel bør du have en bedre forståelse af hvad ansættelsesledere forventer af dit CV, og hvordan du formaterer og strukturerer dit advokat-CV effektivt. Teknologien former hurtigt det juridiske landskab, så udnyt det og demonstrer dine færdigheder indenfor de nyeste værktøjer og juridisk viden. Se vores vigtigste takeaways nedenfor:

 • Hold dit CV kortfattet og fokuser på de mest relevante oplysninger.
 • Skriv en overbevisende personlig profil, der viser din passion og bemærkelsesværdige resultater i den juridiske sektor.
 • Differentier mellem bløde og hårde færdigheder ved at inkorporere førstnævnte i personlig profilsektionen.
 • Kvantificer dine præstationer med specifikke opnåede mål og tal, når det er muligt.
 • Fremhæv både arbejdsopgaver og resultater, såsom udarbejdelse af dokumenter eller sikring af retsafgørelser.
 • Fremvis din relevante uddannelse sammen med kvalifikationer eller certifikater.
 • Korrekturlæs dit advokat-CV grundigt for stave- og grammatikfejl.

Næste skridt?

Hvis du har brug for hjælp med at forbedre og lave dit CV, kan du kontakte vores CV-skrivetjenester. Vi er her for at besvare alle dine presserende spørgsmål.

For yderligere inspiration, kan du kigge på vores 40+ CV-eksempler for at se hvordan du kan strukturere og skrive dit CV til at være interessant og kortfattet.

Ofte stillede spørgsmål

1. Hvordan skal et advokat-CV se ud?

I et advokat-CV skal hovedfokus være på, personlige oplysninger, erhvervserfaring, uddannelse og færdigheder. Brug klare sektionsoverskrifter, en professionel skrifttype (ikke mindre end 10), og bevar ensartede skrifttyper, størrelser og layout. Sidst men ikke mindst, angiv dine resultater samt priser. Her er det en god ide at bruge punkttegn og passende afstand for at forbedre læsbarheden.

2. Hvordan skriver jeg et godt CV til praktik som advokat?

Et CV for et juridisk praktikophold indeholder dine personlige oplysninger, relevant erhvervserfaring, uddannelse, fritidsaktiviteter eller resultater relateret til lovens verden.

Fremhæv dine juridiske forsknings- og skrivefærdigheder, være opmærksomhed på detaljer samt evnen til at arbejde i et team. Fremhæv alle relevante kurser, frivilligt arbejde eller deltagelse i lovrelaterede organisationer.

Se vores blog om dimittend for mere vejledning.

3. Hvad er det bedste format til et advokat-CV?

Vi anbefaler, at du bruger omvendt kronologisk format, der starter med dit nuværende job og arbejder dig baglæns. De fleste ansættelsesledere forventer dette format, så det er bedre at være på den sikre side i dette tilfælde.

Hvis du har ingen eller lidt erfaring, har karrierehuller eller søger en karriereskift, kan du overveje at oprette et færdighedsbaseret CV, det viser dine færdigheder og præstationer i stedet for at fokusere på arbejdshistorie.

Til sidst skal du huske at bruge en konsistent skrifttype og professionel skabelon, der stemmer overens med virksomhedens kultur.

4.Hvordan skriver jeg et CV som en jurastuderende?

Start med at inkludere dine personlige oplysninger, uddannelse, relevante kurser og eventuelle juridiske praktikophold eller traineeuddannelser.

Da du ikke har meget erhvervserfaring som studerende, foreslår vi, at du bruger en færdighedsbaseret tilgang og fokuserer på overførbare færdigheder fra dine studier.

Fremhæv dine akademiske resultater, juridiske forskningsevner og deltagelse i lovrelaterede aktiviteter eller organisationer. Vis din passion for jura og engagement i professionel vækst. Til sidst skal du lave en beskrivelse af dine karakter for at vise, hvordan din uddannelse og ekspertise kan bidrage til firmet du ønsker job hos.

Opret dit professionelle CV nu

Relaterede artikler

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.