Sådan skriver du et softwareudvikler-CV med tips og eksempler

Er du udvikler, back end-udvikler eller webudvikler, der søger ekspertrådgivning om, hvordan man skriver et teknisk CV? Eller er du måske i gang med at udforske andre områder i forbindelse med softwareudvikling? Så er du kommet til rette sted. Afhængigt af dine evner, kvalifikationer eller interesseområde anbefaler CVMaker, at du lægger vægt på dine tekniske færdigheder ved at skrive et CV, der ikke blot er skræddersyet til dine karrieremål, men også uddyber dine personlige hårde færdigheder. I denne artikel besvarer vi eventuelle spørgsmål om, hvordan du skriver et softwareudvikler-CV samtidig med, at du sikrer, at det er relevant og i overensstemmelse med branchestandarder.

Med CVMaker kan du nemt oprette, tilpasse og opdatere dit CV på ét enkelt sted og have adgang til mere end 20 professionelle CV-skabeloner. Desuden giver vores CVmaker dig mulighed for at administrere dine ansøgninger og ansøge om stillinger på én platform. Du kan også se vores CV-service, hvis du har brug for hjælp til at skrive dit CV. Læs mere om at skrive et softwareudvikler-CV med tips til de forskellige afsnit i CV’et.

Opret dit professionelle CV nu

Udarbejdelse af CV: hvor skal du begynde?

Hvis du gerne vil skrive et CV, er du nødt til at forberede dig ved at stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvad er mine karrieremål?
 • Hvilke kvalifikationer kræves til at bestride præcist denne stilling?
 • Hvilke hårde eller tekniske færdigheder er uundværlige?
 • Er der oplyst specifikke bløde færdigheder i stillingsannoncen?
 • Har jeg brug for en specifik kvalifikation eller uddannelse?
 • Har jeg tværgående færdigheder fra universitetet eller anden erhvervserfaring?

Forberedelserne indføres i dét, der kaldes dit master-CV og det jobspecifikke CV. Udover disse dokumenter er der også en bestemt CV-struktur, som skal anvendes. Forberedelsen er afgørende, da den ikke blot sikrer, at du samler de rigtige oplysninger til din jobsøgning sammen, men også giver dig vejledning i at skrive et CV, der kan hjælpe dig med at nå dine karrieremål.

Vi ved, at det kan være udmattende at ansøge om stillinger, og at det kan være overvældende at skrive et teknisk CV. Ikke desto mindre anbefaler CVMaker et master-CV, da det vil hjælpe dig med at finde ud af, hvor du skal begynde, hvilket gør hele processen med at skrive CV'et hurtigere.

Master-CV til en udvikler

På nuværende tidspunkt skulle du have brugt noget tid på at samle og sammenfatte dine CV-forberedelser, samtidig med at du husker på, at dit CV er en løbende proces. Et-master er et sammendrag af dit højeste skoleniveau (folkeskole, gymnasium, HF), over videreuddannelse og til dit første job og din nuværende eller seneste ansættelse. Det indeholder også alle dine hårde og bløde færdigheder. Det vigtigste er, at det fungerer som referenceramme, når du skræddersyer CV'er til stillingsansøgninger, dvs. når du opretter et jobspecifikt CV.

Du spørger måske: "Hvorfor har jeg brug for et master-CV?" I sidste ende er det for at spare tid og præsentere dig selv på den bedst mulige måde i hver ansøgning. Når du har alle oplysningerne i ét enkelt dokument, behøver du ikke at gentage arbejdet med at udforme det. Dit master-CV er et levende dokument, og det eneste, der kræves, er, at du opdaterer det regelmæssigt, især når du skifter job eller gennemfører nye kurser.

Professionelt tip
Notér alt det ned, du foretager dig lige fra daglige opgaver til projekter, også selvom de ikke er en del af din jobbeskrivelse. Der er ingen grænse for, hvor langt det skal være, men i dette tilfælde er det bedst med mere snarere end mindre.

Jobspecifikt CV til en udvikler

Traditionelt set opremser folk alle deres ansvarsområder, erfaringer og færdigheder på et CV, hvilket kan modarbejde din jobsøgning. Hvis du f.eks. arbejder målrettet mod stillinger som webudvikler, skal du fokusere på de kompetencer, der er relevante for disse stillinger. Det samme gør sig gældende for en Data Scientist. Der skal fokuseres på din erfaring eller evne til at udtrække, behandle og analysere data. Derudover bør du have færdigheder i machine learning, datavisualisering og andre tekniske færdigheder med relevans for stillingen.

Et jobspecifikt CV kræver, at du bearbejder dit Master CV, så det kan analyseres af ansøgersporingssoftware (Applicant Tracking System, ATS) og tiltrækker opmærksomhed fra en rekruttør eller ansættelsesansvarlig. Det sørger du for ved at bruge relevante oplysninger fra dit master-CV og overføre dem til dine særlige jobmål, f.eks. webudvikler-CV, front end-udvikler-CV eller de stillinger, du nu engang måtte søge. Det er derfor, at det første trin er vigtigt, da det vil vejlede dig i at udarbejde et målrettet CV frem for et generelt CV.

Eksempel på softwareudvikler-CV

Eksempel på softwareudvikler-CV

Download dette CV-eksempel - softwareudvikler-CV

Oliver Markner, der er en erfaren softwareudvikler, har valgt den enkle og professionelle Otago-skabelon. Han har arbejdet i en række tekniske stillinger og er nu åben overfor nye muligheder inden for softwareudvikling.

Hvad skal jeg medtage på et softwareudvikler-CV?

Afsnittene på et CV står ikke mejslet i sten, og der er mere end én måde at gøre det på. Der kan anvendes flere strategier til karriere-dokumenter som CV'er, ansøgninger, takkebreve og selv LinkedIn. Men én ting er konstant, og det er, at et velskrevet CV skal indeholde relevante nøgleord, tekniske færdigheder og kvalifikationer. Desuden skal det have et godt layout, det skal være læsevenligt, og det skal være skræddersyet til specifikke stillinger.

Sådan skriver du en personlig profil til et softwareudvikler-CV?

En personlig profil, der også kaldes sammendrag og forskellige andre navne, er det første afsnit, som rekruttører eller ansættelsesansvarlige læser. Hvis du vil vide mere om, hvordan du skriver en personlig profil, eller hvad der gør et CV godt, kan du læse vores blogartikel med tips og eksempler.

Yderligere tips til softwareudvikleres personlige profil på CV'et:

 • Sammendraget skal altid stå øverst på dit CV.
 • Det må ikke være på mere end seks linjer og ikke på mindre end fire.
 • Inkludér bløde færdigheder og derpå de hårde færdigheder i et nyt, separat afsnit.
 • Du skal sørge for, at det afspejler dine karrieremål.
 • Hvis du ikke har meget erfaring, skal du fremhæve dine tværgående færdigheder og din passion/interesse for en bestemt stilling eller område


Professionelt tip

Du skal bringe din erfaring * blogartikel * eller dine kvalifikationer i spil for at fortælle rekruttøren, hvorfor du er den perfekte kandidat. Brug din forberedelse af CV’et, hvor du har angivet bløde færdigheder, der er relevante for dine karrieremål, og medtag dem.

Opret dit professionelle CV nu

Eksempler på personlige profiler for softwareudviklere

Eksempel på personlig profil til en softwareudvikler

Ambitiøs softwareudvikler med professionel erfaring i hele SDLC (software Development life cycle) inklusive design, implementering og test. Jeg er en indflydelsesrig holdspiller, der let tilegner mig ny viden og færdigheder, har gode evner i at kultivere positive relationer, er kendt for solidt samarbejde i teams, leverer altid til tiden og opretholder høje kvalitetsstandarder.

Eksempel på personlig profil for en webudvikler

Jeg er en ambitiøs og måldrevet IT-kandidat, der er klar til at udnytte min entusiasme for webudvikling og softwareprogrammering. Jeg tilegner mig let ny viden og færdigheder, har gode evner i at kultivere positive relationer, er kendt for solidt samarbejde i teams, leverer altid til tiden og opretholder høje kvalitetsstandarder.

Eksempel på personlig profil for Mobile Software Engineer/Team Lead

Etableret Senior Mobile Software Engineer med mere end fem års professionel erfaring med at lede teams og projekter gennem hele SDLC (software development life cycle). Ekspert i at udvikle innovative løsninger til webapplikationer og klient-server platforme med objektorienteret programmering (OOP) og banebrydende teknologi til at løse faktiske problemer.

Hvilke færdigheder skal jeg medtage på et softwareudvikler-CV?

Når det drejer sig om at medtage færdigheder på et CV, synes de fleste jobsøgende, at det er noget af en udfordring. Du spørger måske dig selv om, hvor og hvilke færdigheder der er bedst egnet til et softwareudvikler-CV eller et teknisk CV. Tommelfingerreglen, når du skriver et CV, er at skelne mellem dine færdigheder og sikre, at du medtager dét, der er relevant.

Hvis du har erhvervet dig en mængde erfaring, især tekniske færdigheder, anbefaler CVMaker, at du opretter et afsnit udelukkende til værktøjer og teknologier, du behersker. Dette er i reglen et valgfrit afsnit for de fleste, men det kan især anbefales til et softwareudvikler-CV eller andre lignende tekniske CV'er. Du kan se vores karriereblog for mere detaljerede oplysninger om, hvilke færdigheder der skal medtages på et CV.

Professionelt tip

Hårde færdigheder er din metode, og tekniske færdigheder er dine midler. Tekniske færdigheder er de værktøjer og sprog, du bruger, når du bruger dine hårde færdigheder.

Eksempler på tekniske færdigheder for softwareudviklere

Tekniske færdigheder for en Junior Software Developer

 • Programmeringssprog:
 • Java, Python, C/C++, SQL.
 • Databaseprogram:
 • MySQL, SQLite, Oracle, JSON, Firebase, PostgreSQL
 • Front-end-/webudvikling:
 • HTML5, CSS, JavaScript, Angular JS, AWS, Rest API, Spring Boot, React JS, Bootstrap, Django
 • Framework og biblioteker:
 • Jupyter Notebook, Spyder, IntelliJ IDEA, Xcode, NumPy, Pandas, TensorFlow, Matplotlib.

Tekniske færdigheder for en webudvikler

Git/Version Control, Java, Python PHP, React, HTML & CSS, JavaScript, Node.js / Express.js., MySQL

Eksempler på tekniske færdigheder for en Mobile Software Engineer/Team Lead

 • Programmeringssprog: C#, JavaScript, CSS.
 • Frameworks og værktøjer: jQuery, SignalR, ASP.NET med Entity Framework, Telerik Tools og Xamarin technologies, GitHub, Trello.

Eksempler på hårde færdigheder

 • Mobiludvikling
 • Teknisk skrivning
 • Brugeroplevelse (UX)
 • Brugergrænseflade (UI)
 • Teamledelse
 • Programmering
 • Test og implementering
 • Strategisk Sprint-planlægning
 • Software- og systemintegration

Eksempler på bløde færdigheder

 • Samarbejde på tværs af teams
 • Kultivering af professionelle forretningsrelationer
 • Sociale kompetencer
 • Skriftlig og mundtlig kommunikation
 • Problemløsning
 • Ressourcestærk
 • Kritisk tænkning
 • Organisation

Sådan inkluderer du erhvervserfaring på et softwareudvikler-CV

Der er forskellige former for erfaring uanset, om den stammer fra ansættelser, frivilligt arbejde eller studier. Dette afsnit står ofte forkert på CV’et. I stedet for at skrive alle dine opgaver, ansvarsområder og præstationer i punktopstilling anbefaler CVMaker, at du fremhæver dine daglige opgaver med de vigtigste resultater for hver erfaring. Læs mere om, hvordan du fremhæver din erhvervserfaring på dit CV.

Du bør overveje disse punkter, når du skriver din erhvervserfaring

 • Når du har gennemgået dit master-CV og din forberedelse, kan du skrive ca. fire til seks linjer om dine daglige opgaver.
 • Du skal bruge stærke handlingsverber til at beskrive opgaver, der er relevante for dine karrieremål.
 • Når du har angivet dine opgaver, former der sig måske et billede af, hvad der var en del af dine daglige opgaver, og hvad der kan betegnes som resultater, og du kan tilpasse dit CV i overensstemmelse hermed.
 • Vælg to eller tre resultater, der skal medtages for hver ansættelse.
 • Disse resultater skal ideelt set være målbare, dvs. at de skal vise, hvad du gjorde, hvordan du gjorde det og hvad resultatet eller virkningen var.

Eksempler på erhvervserfaring for softwareudviklere

Softwareudvikler

Erhvervserfaring

Mansoft – Holte

Brugte min viden om beregningsteori, programmeringssprog, operativsystemer og videnskabelig beregning til at designe, udvikle og vedligeholde software, herunder webbaserede programmer, back-end og front-end-systemer.

 • Geospatial Data Analysis | PostgreSQL | JavaScript (GitHub).
 • Oprettede spatial database i Postgres og PostGIS til at finde Convex Hull og K-closest positioner fra et sæt punkter
 • Implementerede script i JavaScript for at generere en KML-fil fra beregnede resultater og visualiserede den ved brug af Google Earth.

Webudvikler

Webudvikler

IBM – Holte

Assisterede med kodning, design og opbygning af websteder i henhold til virksomhedens specifikationer ved at udnytte stærke design- og webprogrammeringsfærdigheder. Kompilerede og optimerede specifikationer/krav baseret på tekniske behov og samarbejdede med webdesignere om at matche hensigten med visuelt design.

 • Udviklede og opsatte hjemmesider (inklusive links) i WordPress.
 • Integrerede Google Analytics.

Mobiludvikler

Teamleder for mobil software

IT Relation – København

Strategisk vejledning for at sikre, at teamet fungerede problemfrit, og kommunikerede produktmål, forretningslogik og alle tekniske aspekter for at opnå levering af mobile løsninger til tiden. Design, udvikling, test og vedligehold af mobile applikationer med Xamarin/C# til iOS og Android. Brugte Jira til at planlægge, opdatere, spore og administrere nye mobile funktioner. Testede og implementede softwareudgivelser via TestFlight, App Center, Play Store og Apple Store.

 • Byggede Xamarin unit testing framework og leverede mere end 1000 enhedstests.
 • Etablerede og kommunikerede testplaner og -cases til udvikling og kvalitetssikring (QA).
 • Migrerede visninger, kontrolelementer og funktioner til Xamarin.
 • Formularer indlejret i Xamarin.Native.

Professionelt tip:

Jeg søger en praktikplads inden for softwareudvikling uden forudgående erfaring. Strategisk konvertering af akademisk færdigheder ved at overføre uddannelse til erhvervserfaring.

Sådan medtager du yderligere erfaring på et softwareudvikler-CV

Dette afsnit er valgfrit og betragtes normalt som en karriere-fodnote, hvor du kan fremhæve tidligere erfaringer uden, at de får advarselslamperne til at lyse grundet forældet uddannelse, erfaring eller lignende.

Professionelt tip:

Hvis du har haft frivilligt arbejde eller en kortvarig praktikplads uden relevans for dine karrieremål, er det bedst at udelade den, medmindre du strategisk kan fremhæve tværgående færdigheder som f.eks. problemløsning, teamledelse eller sociale kompetencer.

Yderligere eksempler på erfaringer

1. Forskningspraktikant indenfor softwareudvikling

Forskningspraktikant

Apple

2021

København

 • Opnåede erfaring i kundekommunikation, problemløsning og samarbejde på tværs af teams.
 • Implementerede algoritmer helt fra bunden i Python og C++, så der blev opnået 95 % nøjagtighed.

2. Webudviklerpraktikant

Accenture

2022

Odense

 • Samarbejdede med tværfunktionelle teams og assisterede med kodning, design og layout af websteder.
 • Udmærkelse "Mest lovende praktikant" 2018.

3. Udvikler

Udvikler

Google

2022

København

 • Leder af møder om design og krav, projektleder for udviklingsprojekter fra koncept til levering.
 • Opnåede betydelig erfaring med full-stack udvikling med ASP.NET MVC C# Entity Framework og MSSQL i Azure.

4. Softwareudvikler

Softwareudvikler

IBM

2022

Holte

 • Fik en dybere forståelse af mobil udvikling med Xamarin C# til Android- og iOS-projekter.
 • Udviklede en chatfunktion med SignalR, der blev integreret med website, desktop og mobil applikation.

Professionelt tip

Begge ansættelser var på kun lidt mere end ét år, så for at undgå advarselslamper, kan du medtage yderligere erfaring blot med stillingsbetegnelse, virksomhed, placering og de vigtigste resultater, mens du udelader datoer.

Sådan opstiller du erhvervserfaring på et softwareudvikler-CV

Når det drejer sig om uddannelse på et CV, anbefaler vi, at du kun medtager relevant videregående uddannelse, da dette normalt står anført i et selvstændigt afsnit. Uddannelse behøver ikke kun at være formel, men kan også være kurser (gratis eller betalte), certifikater og faglig oplæring. Læs mere om, hvordan du opnår interviews ved at medtage de rigtige kurser og certifikater på dit CV.

Tips til, hvordan du opstiller din uddannelse på et CV:

 • Hvis du er højt kvalificeret til den stilling, du søger, kan du altid flytte uddannelsesafsnittet, så det står anført efter færdigheder, der også kaldes ekspertiseområder.
 • Hvis din gymnasiale uddannelse eller anden uddannelse efter folkeskolen er uden relevans for dine karrieremål, skal du anføre den efter afsnittet med karriere/erhvervserfaring.
 • Hvis du ikke har en gymnasial/videregående uddannelse, men i stedet har andre former for uddannelse, f.eks. certifikater eller professionel oplæring, kan du kombinere forskellige afsnit. Se flere eksempler nedenfor.

Eksempler på uddannelse på et softwareudvikler-CV

1. Junior Software Developer

Uddannelse

Master of Science i Computer Science 2021

IT-Universitetet, København

 • Relevante kurser: Analyse af algoritmer, databasesystemer, webteknologier.

Bachelor of Technology in Computer Science

IT-Universitetet, København

 • Relevante kurser: Softwareudvikling, datastrukturer, computernetværk.

Certifikat

 • Neural Networks & Deep Learning, Coursera, 2022
 • Machine Learning, Coursera, 2021

2. Teamleder for mobil software

Uddannelse

Bachelor of Science in Computer Science 2022

IT-Universitetet, København

Certifikat

 • Microsoft Technology Associate (MTA): Software Development Fundamentals, Microsoft, 2022
 • Xamarin Certified Mobile Developer, Xamarin, 2020

De vigtigste punkter

På nuværende tidspunkt har du fået indsigt i flere emner, der kan hjælpe dig med at nå dine karrieremål. CVMaker anbefaler på det kraftigste, at du følger en strategisk, trinvis fremgangsmåde, når du skriver dit CV. Med det stigende antal personer, der søger arbejde, skal du være god til at få dit CV til at skille sig ud fra mængden.

Tips til et softwareudvikler-CV:

 • Dit CV skal altid stemme overens med dine jobmål for at nå dine karrieremål.
 • Du skal kun bruge relevante nøgleord, karriereerfaring og uddannelse, der er til din fordel, når du søger om en stilling.
 • Sørg for, at du skriver ensartet mht. stil, grammatik og tegnsætning.

Vores CVMaker-eksperter anbefaler, at du bruger denne vejledning og vores artikel om, hvordan du skriver et godt CV til at udarbejde et CV, der er ATS-venligt (ansøgersporingssoftware - Applicant Tracking System) og tilpasset dine karrieremål.

Hvad er det næste skridt?

Leder du efter et eksempel på et softwareudvikler-CV? Så prøv CVMaker, der vil spare dig tid på at udforme og designe dit CV. Opret en konto, og vælg en professionel CV-skabelon, der passer til dine karrieremål.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

1. Hvad er den gennemsnitlige løn for en softwareudvikler?

Ifølge PROSA er den gennemsnitlige, månedlige startløn for en professionsbachelor i softwareudvikling på 40.939 kr.

2. Hvordan søger man stillinger hos internationale virksomheder i USA, Asien, Europa og andre lande?

Denne vejledning er udarbejdet i overensstemmelse med anerkendte standarder. Hvis du søger stillinger i udlandet, kan du strategisk nævne i dine personlige oplysninger, at du er ”villig til at flytte” samtidig med at du sørger for, at du tilpasser det til stillingen. Eksempelvis hedder et CV ”resume” i USA, og de bruger amerikansk stavemåde.

3. Hvordan skriver man et softwareudvikler-CV uden erfaring?

Vi anbefaler et kompetencebaseret CV, der fokuserer mere på dine færdigheder og kvalifikationer og mindre på din erfaring.

4. Hvilke typer stillinger findes der for udviklere?

Ifølge Uddannelsesguiden er der mange forskellige karriereforløb som bl.a. programmør, systemanalytiker, systemudvikler, webudvikler, spiludvikler og IT-udvikler.

5. Hvilken skabelon er den bedste til et softwareudvikler-CV?

CVMaker har en række skabeloner du kan vælge imellem, og da dit CV er dit personlige marketingsdokument, skal du sørge for at vælge den skabelon og det layout, der passer bedst til dine karrieremål. Baseret på den stilling, du søger, skal du nøje overveje, hvilken skabelon der passer bedst til dig og virksomhedstypen. Dit layout kan også have en meningsfuld indflydelse på din ansøgning, især hvis du søger et job, der kræver kreative og visuelle færdigheder, f.eks. front-end- eller webudvikler.

6. Hvilke fordele er der ved at arbejde som udvikler?

Der er uendeligt mange fordele ved at arbejde som udvikler. For det første har udviklere en løn, der er højere end gennemsnittet, og flere muligheder for at arbejde hjemmefra, hvilket giver en høj grad af tilfredshed med jobbet.

7. Hvad nu, hvis du har kun har lidt eller måske slet ingen erfaring?

Hvis du ikke har nogen forudgående erfaring med softwareudvikling eller programmering, eller hvis du er relativt nyuddannet med lidt erfaring, kan din erfaring forekomme irrelevant. Det er dog ikke tilfældet, fordi enhver form for erfaring eller kvalifikationer kan udnyttes i et CV.

Opret dit professionelle CV nu

Relaterede artikler

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.