Eksempel på hvordan skriver man et Arkitekt CV? Se vores tips og tricks

Hvis du ønsker at forfølge en karriere som arkitekt, søger du ind til et af de mest efterspurgte erhverv i Danmark i dag hvor plads til toptalenter er få.

De har enorm indflydelse og former selve stoffet i vores omgivelser gennem innovative designs og gennemtænkte forbedringer af eksisterende strukturer.

Opret dit professionelle CV nu

Men på det konkurrenceprægede danske arbejdsmarked er det kun halvdelen af jobbet at have de rigtige færdigheder og erfaring. Nøglen til succes ligger i at udarbejde et godt CV, der stemmer overens med arbejdsgivernes behov og jobkriterier. For at hjælpe dig med at skille dig ud blandt konkurrenterne kan du lære, hvordan du opretter et ansøgersporingssystem (ATS) venligt arkitekt CV.

Denne artikel er til dig, hvis du er ved at starte eller skifte karriere til arkitektur eller ønsker at lære mere om, hvordan man laver et vindende CV.

Udforsk vores CV-skabeloner for at få mere inspiration til at hjælpe dig med at oprette skræddersyede karrieredokumenter.

Eksempel på Arkitekt CV

Eksempel på Arkitekt CV

Download dette CV-eksempel - Arkitektur CV

David er en senior landskabsarkitekt med en passion for grønt design og bæredygtige udendørs rum. Dette CV-eksempel viser problemfrit hans erhvervserfaring og færdigheder, som er relevante for hans job. Han har fremragende sociale og ledelsesmæssige færdigheder med en demonstreret track-record for at samarbejde med og lede forskellige teams. Otago-skabelonen viser Davids ekspertise gennem et enkelt, kortfattet og sammenhængende layout.

Hvad skal man medtage i et arkitekt CV?

Der er ikke en måde at lave et CV på, så sektionerne er heldigvis ikke sat i sten. Afhængigt af det job, du søger, er der mange strategier du kan bruge for at skabe et stærkt CV samt ansøgning. Det vigtigste er at det skal være let at læse, have et sammenhængende layout og et ATS-venligt design.

Nedenfor kan du finde yderligere råd til de afsnit, vi anbefaler at du indarbejder i dit CV.

CV-sektioner som er vigtige at have med:

 • Personlige oplysninger: Inkluder e-mailadresse og kontaktnummer
 • Personlig profil: Opsummering af din erfaring og kvalifikationer
 • Erhvervserfaring: Brug punkttegn og handlings verbum.
 • Færdigheder: Demonstrer din egnethed til rollen.
 • Uddannelse: Angiv dine seneste relevante kvalifikationer.

Du kan derudover tilføje følgende sektioner, hvis det er relevant for det job du søger:

Sprog

Hobbyer og interesser

Referencer

Resultater

Kurser og certificeringer Sprog Hobbyer og interesser Referencer Resultater.

Husk, at dit CV går hånd i hånd med andre karrieredokumenter som ansøgninger, takkebreve og LinkedIn-profiler.

Undgå at inkludere alle dine erfaringer på et CV; Brug hellere en strategisk tilgang og vælge de erfaringer som er vigtige for at kunne håndtere jobbet samt sælge dig selv som den rette kandidat.

Undgå at inkludere alle dine erfaringer på et CV; Brug hellere en strategisk tilgang og vælge de erfaringer som er vigtige for at kunne håndtere jobbet samt sælge dig selv som den rette kandidat.

Hvordan skriver man en personlig profil til et arkitekt-CV?

En personlig profil, også kendt som et resumé er det første der fanger ansættelsesledernes opmærksomhed. Det skal give et billede af din nuværende eller ønskede jobtitel, års erfaring, bløde færdigheder og karrieremuligheder i fire til seks linjer. Det er vigtigt at gøre dette kortfattet og engagerende. Nedenfor er eksempler på personlige profiler, på et CV.

Eksempel på Landskabsarkitektens personprofil

Erfaren landskabsarkitekt med 10+ års ekspertise i design og implementering af landskabsplaner for en række projekter, fra små bolighaver til store offentlige parker. Dygtig inden for site analyse, konceptuelt design, konstruktionsdokumentation, anlægsvalg og projektledelse.

Eksempel på Grøn Design Arkitekt personprofil

Ambitiøs bæredygtig / grøn designarkitekt brænder for at skabe innovative og bæredygtige løsninger, der reducerer miljøpåvirkningen og forbedrer livskvaliteten. Velrenommeret track record for design og implementering af bæredygtige bygninger og infrastrukturprojekter. Dygtig i site analyse, konceptuelt design, konstruktionsdokumentation og projektledelse. Dygtig i en række softwareprogrammer, herunder AutoCAD, SketchUp, Revit og Energy Modeling software.

Eksempel på Bevaringsarkitektens personlige profil

Etableret bevaringsarkitekt med en dokumenteret track record for at bevare og forbedre samfundets kulturarv gennem følsomme og bæredygtige designløsninger. Dygtig i historisk forskning, site analyse, konceptuelt design, konstruktion dokumentation og projektledelse. Dygtig inden for en række softwareprogrammer, herunder AutoCAD, SketchUp og Adobe Creative Suite.

Eksempel på Junior Arkitekt personprofil

Nyuddannet arkitekt, ivrig efter at lære og bidrage til design og implementering af innovative og bæredygtige arkitektoniske projekter. Indehaver af en BA-grad i arkitektur med erfaring i stedanalyse, konceptuelt design og konstruktionsdokumentation gennem praktikophold og kurser. Stærk samarbejdspartner med gode kommunikationsevner og en passion for bæredygtigt design.

Hvad er de bedste færdigheder at sætte på dit arkitekt-CV?

Hvis du undrer dig over, hvilke færdigheder du skal sætte på dit CV, er det mere ligetil, end du måske tror.

Indarbejd dine bløde færdigheder i din personlig profil og hårde færdigheder under sektionen ”Færdigheder”.

Hvis du skriver et CV for softwarearkitekt eller løsningsarkitekt, kan du uddybe tekniske færdigheder (f.eks. software og værktøjer) under en separat sektion, som du kan navngive ”Tekniske færdigheder”. Ellers kan du vælge at tilføje navne på værktøjer, du arbejder med under arbejdserfarings- eller uddannelsessektionen.

Typer af færdigheder

Bløde færdigheder: Er personlige træk, der definerer dit forhold med andre.

 • Projektledelse
 • Problemløsning
 • Tidsstyring
 • Skabende
 • Lederskab
 • Fleksibel

Hårde færdigheder: Er håndgribelige evner akkumuleret gennem erfaring.

 • Budgettering
 • Byplanlægning
 • Landskabsdesign
 • Teknisk skrivning
 • Bygningsreglement
 • Kendskab til bygningsreglementer og forskrifter

For mere information, læs artiklen om, hvordan du angiver færdigheder på et CV.

Opret dit professionelle CV nu

Hvordan skriver man erhvervserfaring på et arkitekt-CV?

Erhvervserfaring på dit CV skal vise at dine seneste jobs og den erfaring du har opbygget, er relevante for det job, du søger. Du skal angive dine tidligere stillinger, i omvendt kronologisk rækkefølge.

Når du skriver om din erhvervserfaring, skal du fremhæve dine opgaver, målbare resultater og unikke styrker der kan tilføre værdi til din kommende arbejdsplads.

Husk, et CV skal kunne vise, hvordan du kan være til gavn for den virksomhed du gerne vil arbejde for.

Eksempel på erhvervserfaring på et arkitektur-CV:

Senior Indretningsarkitekt, Urban Indretning., København, Danmark , 2019-nu

Tæt samarbejd med kunder for at forstå deres behov, præferencer og brandidentitet, især med fokus på kommercielle rum. Overvåg byggefremskridt, håndter problemer hurtigt, og sørg for at designspecifikationer og kvalitetsstandarder lever op til standarderne. Administrer projektbudgetter, spor udgifter, og forhandl med leverandører for at opnå omkostningseffektive løsninger.

 • Implementer strømlinede projektstyringsprocesser, hvilket reducerer projektets færdiggørelsestider med 20%, hvilket fører til øget kundetilfredshed og yderligere projekthenvisninger.
 • Forbedre projektets rentabilitet med 15% gennem effektiv omkostningsstyring og forhandlinger med leverandører.
 • Modtag brancheanerkendelse for et innovativt kontorinteriørdesign, der vises i magasinet "Interior Architecture Today".

Medior Kommerciel Arkitekt, UrbanBuild Arkitekter. København, Danmark, 2018-2022

Gennemført site analyse og gennemførlighedsundersøgelser, der sikrer overholdelse af lokale bygningskoder og regler. Administrerede projektteams og koordinerede med entreprenører, ingeniører og andre interessenter for en vellykket udførelse af kommercielle projekter. Forberedte og leverede overbevisende præsentationer, der viser designkoncepter, projektfordele og overholdelse af kommercielle krav.

 • Implementerede omkostningseffektive designstrategier, hvilket resulterede i en reduktion på 15% i byggeomkostningerne, samtidig med at arkitektonisk integritet opretholdes.
 • Modtaget konsekvent positiv feedback fra kunder for fremragende kommunikation, projektledelse og levering af kommercielle rum, der stemmer overens med deres brandidentitet.
 • Forhandlede gunstige vilkår med leverandører, hvilket førte til en reduktion på 10% i materialeomkostninger og en stigning på 5% i den samlede projektrentabilitet.

Junior Boligarkitekt, HomeCraft Arkitekter, Frederiksberg, Danmark, 2017-2020

Samarbejd tæt med husejere for at forstå deres livsstil, rumlige krav og æstetiske præferencer. Implementere bæredygtige og energieffektive designprincipper i boligprojekter. Fremstil detaljerede konstruktionstegninger og specifikationer for boligprojekter.

 • Implementerede effektive projektledelsesstrategier, hvilket resulterede i færdiggørelse af boligprojekter 15% forud for tidsplanen, hvilket forbedrede kundetilfredsheden.
 • Fremme langsigtede kunderelationer, hvilket førte til gentagne forretninger og henvisninger til yderligere boligdesignprojekter.
 • Introducerede værditekniske teknikker, hvilket resulterede i en reduktion på 10% i byggeomkostningerne til boligprojekter.

Eksempler på resultater i erhvervserfaring:

 • Forbedret design og byggeproces for kontorbygninger, hvor der opnås en stigning i energieffektiviteten på 15 % og en reduktion af driftsomkostningerne på 25 % i det første år.
 • Mentorerede og uddannede fem juniorarkitekter og opnåede en stigning på 40% i deres projektafslutningsgrad inden for seks måneder.
 • Samarbejde med seniorarkitekter og interessenter om at beslutte gældende byggematerialer, hvilket resulterede i en omkostningsreduktion på 10% via bulkordrer.
 • Ledede et team på 10 arkitekter til at levere et prisvindende boligudviklingsprojekt til tiden og inden for budgettet.
 • Implementerede effektive projektstyringsprotokoller, der reducerede projektforsinkelser med 50% og en stigning på 30% i kundetilfredshed.
 • Konceptualiserede og eksekverede bæredygtige designløsninger, der opnåede en reduktion på 20% af kulstofaftrykket.

Hvis du har erfaring, der går mere end ti år tilbage, kan du overveje at fjerne dette afsnit eller udelade datoerne uden at gå i detaljer.

Hvordan skriver man et arkitekt-CV uden erfaring?

Vi foreslår, at du fokuserer på sektioner om uddannelse, færdigheder og yderligere erfaring. Inden for disse sektioner kan du vise dine overførbare færdigheder eller erfaring, der er relevant for den stilling, du søger.

Eksempel på erhvervserfaring for et arkitekt-CV uden erfaring:

Intern Arkitekt, ArchDesign Studio, København, Danmark, 2022-nu

Brug designsoftware og værktøjer til at bidrage til oprettelsen af detaljerede planer, højder og 3D-modeller. Støtte til udarbejdelse af præsentationer og designforslag til kundemøder. Assistere i produktionen af tekniske tegninger, byggedokumenter og specifikationer under vejledning af erfarne arkitekter.

 • Lær at fortolke og anvende bygningskoder, zonebestemmelser og andre relevante standarder i udviklingen af designdokumentation.
 • Deltog aktivt i faglige udviklingsmuligheder, workshops og træningssessioner for at øge kendskabet til arkitektoniske principper og branchens bedste praksis.
 • Modtaget positiv feedback fra jævnaldrende og seniorarkitekter for en proaktiv og samarbejdsorienteret tilgang til teamprojekter.

Tips til at skabe et godt arkitekt-CV uden erfaring:

 • Skriv kortfattet og overbevisende.
 • Korrekturlæs dit CV regelmæssigt.
 • Brug relevante søgeord og sektioner.
 • Brug et letlæseligt og professionelt sprog.
 • Vedhæft et følgebrev sammen med dit CV.
 • Medtag kun opdaterede, relevante og nøjagtige oplysninger.
 • Undgå at bruge personlige pronomen som 'jeg', 'mig' eller 'os' i dit CV.
 • Skræddersy og personliggør dit CV, så det opfylder din arbejdsgivers behov.

Hvordan sætter du din uddannelse på dit arkitekt-CV?

For at være kvalificeret skal du være bekendt med specifikke værktøjer, almindelig praksis og have branchekendskab.

Måske har du allerede overførbare færdigheder fra et tidligere job eller erhvervet dem gennem selvstudie.

Uanset hvad du har lavet, er det stadig værd at inkludere dem under sektionen 'Uddannelse'. Se eksempler på, hvad du skal medtages nedenfor:

Tips til uddannelsessektionen:

 • Institutionens/skolens navn
 • Grad type
 • Sted
 • Datointerval, år for eksamen eller igangværende

Struktur:

[Grad] i [programnavn], [institution/skolenavn], [Placering], [datointerval, år for eksamen eller i gang]

 • Start med din seneste uddannelsesmæssige præstation og liste dem i omvendt rækkefølge.
 • Inkluder skolens navn, den grad du har fået, og hvornår du afsluttede den.
 • Angiv eventuelle kurser eller certificeringer, der er relevante for maleri og dekoration.
 • Har du opnåede nogle udmærkelser eller priser under dine studier? Sørg for at nævne dem.

Eksempler på uddannelse på arkitekt CV:

 • Bachelor of Science indenfor Arkitektur, Aalborg Universitet, Danmark, 2021-I gang.
 • Bachelor of Arts in Architecture, Det Kongelige Danske Kunstakademi, Danmark, 2017–2020
 • Master of Engineering (MEng) indenfor ingeniørvidenskab og arkitektonisk design, Det Tekniske Universitet, Danmark, 2021.

Hvis du har lidt eller ingen erfaring, kan du overveje at placere uddannelsessektionen over erhvervserfaring og uddybe relevante kurser eller resultater i sektionsbeskrivelsen.

For flere CV-eksempler på uddannelse, se artiklerne om studerende og kandidater.

Hvilke kurser og certificeringer skal du medtage på dit CV?

Inkluder kurser, der er relevante for det job du søger. Angiv navnet på din certificering, kursusudbyder og afslutningsdato. Professionel træning eller certificering kan være en god tilføjelse til dit CV. Det viser dit engagement i at fortsætte at lære og forbedre dine færdigheder.

Valget af certificering du vælger at medtage på dit arkitekt-cv, afhænger af dit ønskejob. De fleste job kræver normalt en grad eller erhvervserfaring inden for det relevante område. Ikke desto mindre kan tilføjelse af relevante certificeringer til dit arkitektur-CV give dig en fordel i forhold til andre kandidater.

Eksempler på kurser og certifikater til et arkitektur-CV:

Se arkitektur-CV-eksemplerne for kurser og certifikater nedenfor:

Andre platforme:

Vigtigste takeaways

Efter at have læst denne artikel håber vi, at du har fået et bedre indblik i at oprette et stærkt jobspecifikt CV samt strategier, der får dig til at skille dig ud.

Brug vores eksempler ovenfor som vejledning til at oprette dit næste arkitekt-CV. Husk, at målet er at oprette et CV der efterlader et langvarigt indtryk hvor du kan vise dine kvalifikationer og ekspertise.

Næste skridt?

Har du brug for en enkel men moderne CV-skabelon til dit CV? Tjek vores CV Maker hjemmeside for at udforske over 20 professionelle skabeloner til dem, der har brug for et skræddersyet og velformateret CV. Hvis du allerede har et CV ved hånden, men har brug for en hurtig gennemgang, skal du kontakte vores CV-skrivetjeneste. Derudover kan du tjekke skabeloner til følgebreve med et klart layout og en letlæselig struktur, som du nemt kan tilpasse.

Ofte stillede spørgsmål

1. Hvad er den bedste CV-skabelon til et arkitekt-CV?

Det mest almindelige design for et CV er omvendt kronologisk, med din seneste stilling angivet først.

Alternativt kan du oprette et færdighedsbaseret eller projektbaseret CV, hvor du kan fokusere på dine præstationer og ekspertiseområder mere detaljeret i stedet for at vise en karriereudvikling.

Præsentation af et CV varierer fra person til person. Selvom det kan virke afgørende at have et visuelt tiltalende CV, bør det ikke være dit hovedfokus. Fokuser bør i stedet være på at vælge det rigtige format og layout til dit arkitektur-CV.

2. Hvad laver en arkitekt?

De har ansvaret for at designe og overvåge opførelsen af bygninger, udendørs arealer eller andre strukturer. De planlægger, udarbejder og forbereder dokumenter til deres entreprenører eller kunder for at sikre, at alle er på samme side med hensyn til designvisionen.

De specifikke projekttyper og opgaver varierer på tværs af forskellige brancher for arkitekter. Eksempler på job til et CV inkluderer landskabsarkitekt, kommerciel arkitekt, byplanlægger, boligarkitekt og andre.

 • Mød regelmæssigt kunder for at forstå krav, projektmål og omkostningsestimater.
 • Sørg for at overholde lokale regler og få tilladelser til at opfylde lokale bygningskoder.
 • Brug håndskitser eller CAD-software (Computer Aided Design) til at visualisere og forberede projektet.
 • Samarbejd med andre designere, ingeniører og entreprenører for at konceptualisere og implementere forretningsidéen.
 • Vurder gennemførligheden af et projekt, giv løsninger og revidere designideer i tilfælde af konstruktions- eller designproblemer.

3. Hvor langt skal dit arkitekt-CV være?

Uanset om du er junior- eller seniorarkitekt, kan dit variere fra en til to sider. Typisk bør et CV højst være på to sider, så prioriter de væsentlige oplysninger og undgå redundans.

Fokuser på din seneste og mest relevante erhvervserfaring og fremhæv dine unikke styrker og resultater. Husk, at målet er at sikre, at dine erfaringer kan opfylde krav fra dit nye job.

4. Hvordan definerer du et arkitektprojekt på dit CV?

Når du definerer et projekt på dit CV, skal du give specifikke detaljer, der fremhæver din rolle og dit bidrag til virksomheden. Skitser kort designprocessen og de udfordringer, du overvandt. Inkluder målbare resultater, såsom øget effektivitet eller omkostningsbesparelser opnået gennem dit arbejde.

Hvis du er løsnings- eller virksomhedsarkitekt, råder vi dig til at tjekke softwareudviklerartiklen for eksempler på tekniske færdigheder.

5. Skal din portefølje og dit CV matche arkitekturen?

Din portefølje og dit CV skal være sammenhængende og komplementære med en konsekvent designæstetik, der afspejler din personlige stil og brand.

Dette vil hjælpe dig med at skabe et mindeværdigt indtryk på potentielle arbejdsgivere og kunder.

Sørg for, at den visuelle stil i din portefølje og dit CV er konsistent, ved hjælp af de samme farveskemaer, skrifttyper og grafiske elementer.

6. Hvad er typerne af arkitekter?

Arkitektur er et altomfattende erhverv, der omfatter men ikke er begrænset til følgende:

 • Landskabsarkitekt
 • Boligarkitekt
 • Kommerciel arkitekt Bæredygtig / grøn designarkitekt
 • Indretningsarkitekt
 • Byplanlægger
 • Konserveringsarkitekt
 • Lysdesigner
 • Industriel arkitekt

Opret dit professionelle CV nu

Relaterede artikler

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.