Sådan skriver du et tjener-CV med tips og eksempler

Tjenere er en integreret del af hotel- og restaurationsbranchen, der byder kunderne velkommen og serverer mad og drikkevarer, samtidig med at de yder en fremragende kundeservice. Dette erhverv er især velegnet til studerende, nyuddannede eller personer med lidt eller slet ingen erfaring, der har brug for et bijob eller en ekstra indkomst. Men med flere restauranter og barer, der åbner over hele landet, er efterspørgslen efter tjenere og tjenere stigende. Ledere forventer, at de arbejder effektivt på dagens travleste tidspunkter og er både muntre og har et smil på læben. Hvordan kan du med den viden sikre dig, at du skiller dig ud fra andre kandidater, når du søger et job som tjener?

Opret dit professionelle CV nu

Hemmeligheden er at have et velstruktureret CV med de rigtige nøgleord, der opfylder dine karrieremål. Du skal placere oplysningerne strategisk, så de stemmer overens med virksomhedskulturen, og samtidig gøre brug af nøgleordene fra den specifikke ledige stilling. Er du opmærksom på ATS? ATS står for Applicant Tracking Systems og er et ansøgersporingssoftware, der bruges til at filtrere kandidater efter kriterier som f.eks. antal års erhvervserfaring, færdigheder eller særligt branchekendskab. Vores eksperter har designet adskillige professionelle skabeloner afhængigt af dit erfaringsniveau og dine personlige præferencer for at hjælpe dig med at oprette et ATS-venligt CV. Bliv bemærket, og øg dine chancer for succes ved brug af vores værktøjer og rådgivning om branchestandarder.

Udarbejdelse af CV: hvor skal du begynde?

Et tjener-CV er ikke anderledes end et almindeligt CV. Uanset erfaring eller erhverv skal det være klart formuleret og let at læse. For at lette processen kan du skifte CV’ets fokus til de væsentlige aspekter som indhold, strategi, format, skabelon og vigtigst af alt: struktur. Du skal huske, at ansøgningen følger med CV’et, så brug ansøgningen til at uddybe de relevante erfaringer og færdigheder.

Hvis du gerne vil have flere oplysninger, kan du læse den grundlæggende artikel om, hvordan man skriver et godt CV.

Master-CV til et tjener-CV

Det centrale i alle velskrevne, skræddersyede CV'er er et master-CV. Det er et udførligt og professionelt karrieredokument, der dækker alt, som du har opnået herunder din uddannelse og dit professionelle forløb. Giv dig god tid, så du sikrer, at du ikke går glip af vigtige detaljer eller oplysninger. Brug dokumentet som basis for alle dine fremtidige jobspecifikke CV'er.

Medtag alle jobtitler, ansvarsområder samt de resultater, du har opnået. Selvom det er tidskrævende, er det afgørende for din fremtid, så det er indsatsen værd. Du skal skrive så mange detaljer som muligt og gemme det i et tekstdokument, der er let at finde frem.

Jobspecifikt CV til en tjener

Det er helt afgørende, at du udarbejder et jobspecifikt CV, der er skræddersyet til arbejdsgiverens behov, for at sikre dig et job som tjener. Den hemmelige formel er at optimere dit CV til ansøgersporingssoftware (ATS), undersøge virksomheden grundigt og skrive en liste med alle de søgeord, der bruges i jobopslaget. Gennemgå og rediger dokumentet grundigt for at undgå fejl.

Når du har er færdig med at udarbejde det, skal du udvælge de relevante oplysninger fra master-CV’et og bruge dem til din ansøgning. Du skal være opmærksom på, at et jobspecifikt CV skal være på 1-2 sider. Det kan inkludere dine kvalifikationer, dine udmærkelser, dine resultater, anbefalinger og andre oplysninger, der vedrører branchestandarderne og det pågældende job.

Eksempel på et Tjener-CV


Eksempel på et Tjener-CV

Download dette eksempel - CV til Tjener

Alexandra er en erfaren og kvalificeret tjener, der har haft gode resultater som teamleder og med arbejde i travle miljøer, og vigtigst: at yde førsteklasses kundeservice. Hun er en ambitiøs og tilpasningsdygtig fagperson, der ønsker at styrke sin karriere inden for hotel- og restaurationsbranchen. Harvard-skabelonen er letlæselig og præsenterer hendes erhvervserfaring, personlige profil og færdigheder på sammenhængende og velstruktureret vis.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal føje et foto til dit CV, kan du læse vores artikel for at se, om det er nødvendigt.

Opret dit professionelle CV nu

Hvad skal medtages på et CV for en tjener?

Et vellykket tjener-CV skal indeholde de grundlæggende oplysninger, der er relevante for hotel- og restaurationsbranchen. De kan omfatte færdigheder i kundeservice, erfaring med at arbejde i et travlt miljø og at have en generel positiv og resultatorienteret indstilling. Tidligere erfaring fra en lignende stilling eller tværgående færdigheder kan også være gode at medtage på dit CV.

Fokuser på dine unikke stærke sider, og fremhæv dine målbare resultater. Selvom det rent æstetiske i CV’et som hvilken skabelon, du vælger, kan virke som det første, du bør gøre, skal det ikke være det primære fokus i dit CV. Husk på, at formålet er at vise, hvordan din erfaring og dine kompetencer vil gavne den virksomhed, du gerne vil arbejde hos. Rekrutteringskonsulenter og arbejdsgivere skimmer blot de mest væsentlige detaljer, så sørg for at være koncis og overbevisende.

Nedenfor er de afsnit der anbefales, at du medtager i dit tjener-CV. Når du har udfyldt dem med de nødvendige oplysninger, kan du overveje, om du skal tilføje valgfrie afsnit som f.eks. udmærkelser eller referencer.

Sådan skriver du en personlig profil til et tjener-CV

En personlig profil, også kaldet en personlig udtalelse, er et afsnit i et tjener-CV, der har til formål at afspejle dine karriereønsker og mål, hvilket giver rekrutteringskonsulenter et godt førstehåndsindtryk. Det giver potentielle arbejdsgivere et indblik i, hvad du kan tilbyde, før de dykker ned i detaljerne i din erfaring og ekspertiseområder. Det giver dig også mulighed for at skille dig ud fra andre ansøgere, der har lignende kvalifikationer og erfaring. Endelig er det din mulighed for at vise dig selv i et positivt lys og sætte dit personlige præg på CV’et. Nedenfor er der eksempler på personlige profiler på et tjener-CV.

Eksempel på en personlig profil på et tjener-CV for en udlært tjener

Ivrig og entusiastisk kandidat med to års erfaring i travle kundeservicemiljøer. Serviceorienteret, venlig og energisk holdspiller, der forbliver motiveret og proaktiv selv i perioder med spidsbelastning. Åben for at udvikle nye færdigheder og udvikle min karriere i hotel- og restaurationsbranchen.

Eksempel på en personlig profil på et tjener-CV for en erfaren tjener

Dedikeret individ med syv års erfaring fra privat catering, betjening og kundeservice. Mit fokus er at sikre, at alle behov opfyldes med venlig professionalisme. Erfaren i at servere både ved små, intime lejligheder og ved store selskaber med 100 gæster. Ambitioner om at udvide min erfaring internationalt.

En optimistisk, ærlig og informativ personlig profil kan hjælpe dig med at opnå en samtale. Læs om, hvordan du skriver en personlig profil på et CV for at lære mere om, hvad en god personlig profil er samt veldokumenterede strategier.

De færdigheder, der skal medtages på et tjener-CV

Færdigheder på et tjener-CV kan variere fra job til job, men de specifikke færdigheder er dog afgørende. Du skal have opstillet de hårde og bløde færdigheder på forhånd, når du skriver dette afsnit, selv hvis du kun har brugt færdighederne kortvarigt. Bløde færdigheder kan være mindre indlysende, da de falder dig naturligt og er svære at måle. Se eksemplerne nedenfor for mere inspiration.

Eksempler på hårde færdigheder:

 • Viden om fødevaresikkerhed
 • Soft-selling
 • Tidsstyring
 • Hukommelse
 • Håndtering af transaktioner

Eksempler på bløde færdigheder:

 • Tilpasningsevne
 • Detaljeorienteret
 • Multitasking
 • Kommunikation
 • Tålmodighed

Du kan læse mere i artiklen om, hvordan du opstiller færdigheder på et CV.

Hvad skal du inkludere i afsnittet om erhvervserfaring på et tjener-CV?

Når du angiver din erhvervserfaring i afsnittet på et tjener-CV, skal du fokusere på opgaver og resultater i en punktopstilling for at give et bedre indblik i din stilling og dine interesser. For hver ansættelse, du har haft, skal du medtage resultater som f.eks. øget salg, evalueringer, anbefalinger fra tidligere arbejdsgivere, eller hvordan du opnåede kundetilfredshed. Du skal redegøre for dine påstande, mens du anskueliggør den værdi, du kan tilføre virksomheden.

Hvis du ansøger om en stilling, der kræver mere erfaring som f.eks. overtjener, skal du anvende målbare resultater i afsnittet med erhvervserfaring. Du har med andre ord brug for dokumentation, der viser rekrutteringskonsulenten, hvad du har opnået. For eksempel kunne du skrive: ”Planlagt omfattende catering til events, hjalp med at øge salget med 20 % og hjalp med at udvikle strategier til kundefastholdelse.

Eksempler på erhvervserfaring på et tjener-CV

 • Sikrede kundetilfredshed ved at yde fremragende service.
 • Håndterede kundeordrer og hurtig servering af mad og drikkevarer.
 • Forestod anbefaling af menuer, besvarede spørgsmål og gav yderligere oplysninger til restaurantens kunder.

Udarbejder du et tjener-CV uden at have nogen erfaring? Læs vores blog om, hvordan du udvikler selvtillid og overvinder never før samtalen, især hvis du ikke kender jobmarkedet og samtaleforløbet. CVMaker foreslår, at du undersøger og læser kravene til stillingen grundigt, før du deltager i en samtale.

Sådan skriver du et afsnit med yderligere erfaringer på et tjener-CV

Har du frivilligt arbejde, praktik eller kortere erfaringer, der er relevante for stillingen? Vis, hvad du har foretaget dig i et afsnit med yderligere erfaringer, og fremhæv dine vigtigste resultater. Afsnittet med yderligere erfaring er valgfrit, men det kan hjælpe med at styrke dit CV og få det til at se mere sympatisk og unikt ud, hvis du kun har lidt eller slet ingen erhvervserfaring. Gem biaktiviteter, som du ikke oplyste på CV'et i dit master-CV, og hav det ved hånden inden din jobsamtale. For at styrke dit CV skal du overveje at tilføje sprog, hobbyer og interesser til dit tjener-CV. Sørg for, at oplysningerne er relevante for stillingen og tilfører værdi til din ansøgning.

Eksempler på yderligere erfaringer til et tjener-CV

 • Gennemførte kursus i almen fødevarehygiejne
 • Opnåede diplom i Det klimavenlige køkken.
 • Frivillig på en lokal cafe i 2017, hvor jeg serverede mad og drikkevarer.

Sådan opstiller du din erhvervserfaring på et tjener-CV

Der er ingen krav om en videregående uddannelse til en stilling som tjener. Men uddannelse efter folkeskolen er uvurderlig og viser, at du har taget initiativ. I stedet for at fokusere på kvalifikationer søger de fleste rekrutteringskonsulenter praktisk erfaring og er ivrige efter at ansætte folk med de færdigheder og kvaliteter, der er afgørende for, at man udmærker sig.

Uddannelsesafsnittet på et tjener-CV skal være i et letlæseligt format, så det er præsentabelt for rekrutteringskonsulenter. Du skal f.eks. oplyse skolens navn, adresse, begyndelses- og slutdato samt den uddannelse, du har gennemført. Disse oplysninger er tilstrækkeligt for rekrutteringskonsulenter og ledere, når de gennemgår ansøgningerne til tjenerjobs.

De vigtigste punkter

Det drejer sig om begrænsningens kunst, når det gælder jobansøgninger. Når du medtager relevante søgeord fra stillingsbeskrivelsen i din ansøgning fra starten, kan du fastholde læsernes interesse og samtidig vise, at du har brugt tid på at forstå kravene til stillingen.

Her er de vigtigste punkter til at skrive et perfekt tjener-CV:

 • Formuler dig koncist, positivt, proaktivt og læsevenligt.
 • Udarbejd et udførligt master-CV og derefter et jobspecifikt CV
 • Lav en god præsentation, velordnet, med pæne mellemrum, organiseret og professionelt.
 • Læs stillingsopslagene omhyggeligt og find nøgleordene.
 • Udarbejd et CV fra dit master-CV, hvor du kun bruger de oplysninger, der er relevante for jobbet.
 • Medtag både bløde og hårde færdigheder.
 • Skriv en dynamisk personlig udtalelse i CV'et, der fokuserer på jobkravene

Hvad er det næste skridt?

Er du parat til at bringe din karriere til det næste niveau? Så hop om bord og få adgang til et univers af CV-eksempler og skabeloner, der får dig til jobsamtaler.

Det er helt afgørende, at du udarbejder et ATS-venligt CV, der gør brug nøgleordene. Vores CV-service kan forenkle forløbet for dig, og med vores eksperthjælp kan vi gøre din ansøgning tidssvarende.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvilke færdigheder skal du medtage på et tjener-CV?

Et CV skal indeholde passende søgeord, hårde og bløde færdigheder, samt kvalifikationer. Det skal have en logisk struktur og et unikt profilsammendrag, og det skal tilpasses, så det passer til jobbeskrivelsen. Desuden skal dokumentet være læsevenligt.

De primære afsnit, du skal have med i dit CV, inkluderer:

 • Personlige oplysninger
 • Personlig udtalelse
 • Erhvervserfaring
 • Afsnit med færdigheder
 • Afsnit med uddannelse
 • Referencer (valgfrit)
 • Sprog (valgfrit)

Hvordan skal du formattere et tjener-CV?

Når du skriver dit CV, er det vigtigt, at du bruger et professionelt og gennemskueligt format. Et tjener-CV er imidlertid forskelligt for hver person, da det afhænger af personens situation og karrieremål. Det mest almindelige CV-format er omvendt kronologisk rækkefølge, hvor de nyeste ansættelser oplyses øverst. Hvis du endnu ikke har nogen erhvervserfaring, anbefaler CVMaker, at du opretter et kompetencebaseret CV for at vise, hvad du kan.

Hvad skal du medtage på dit CV til en stilling som tjener uden erfaring?

Som et første job til at opnå erhvervserfaring kan det være en god oplevelse at arbejde som tjener. Det kan være en hjælp til at udvikle nye færdigheder, selv om du kun har lidt eller slet ingen erhvervserfaring. Dette erhverv er også velegnet til nyuddannede, da det giver medarbejderne tværgående færdigheder, der kan anvendes i alle kundeorienterede sektorer.

Hvis du vil vide mere, kan du læse ekspertrådgivning fra CVMaker og udarbejde skræddersyede CV'er til nyuddannede, der skal ud på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse. Vi anbefaler også, at du læser denne artikel om at skrive CV for nyuddannede, der handler om, hvordan du får professionel erfaring, hvis du er nyuddannet og på udkig efter arbejde. Hvis du fortsat leder efter arbejde, kan du læse vores tips og forslag til et CV uden erhvervserfaring.

Hvor langt skal mit tjener-CV være?

CVMaker foreslår, at du holder dit tjener-CV på 1-2 sider. Hvis det er længere, er der risiko for, at det ikke bliver læst af rekrutteringskonsulenterne.

Skal du medtage referencer på et tjener-CV?

Du skal ikke medtage kontaktoplysninger til referencer. Skriv i stedet "Referencer oplyses på opfordring". Læs mere om, hvordan og hvornår referencer skal medtages.

Opret dit professionelle CV nu

Relaterede artikler

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.