Udarbejd et effektivt sygeplejerske-CV - sådan gør du

Der er et stort behov for færdigheder indenfor sygepleje, men du vil gerne finde det helt rigtige job. En afgørende start til at opnå karrieresucces og finde tilfredsstillelse i jobbet er udarbejdelsen af et fremragende sygeplejerske-CV.

Uanset om du er nyuddannet eller har lang erfaring, har du sandsynligvis ikke meget tid til at fokusere på at skrive et effektivt CV. Det lyder måske enkelt, men mange mennesker ved ikke, hvordan man skriver et sygeplejerske-CV og ender med at blive overset til de stillinger, de drømmer om at få.

Denne artikel giver dig en vejledning i, hvordan du præsenterer dig selv til arbejdsgivere på en måde, der fremhæver dine færdigheder og fortæller dem, hvad du har at tilbyde. Den indeholder også en skabelon til et sygeplejerske-CV.

Opret dit professionelle CV nu

CV-eksempel - sygeplejerske

CV eksempel sygeplejerske

Download dette CV-eksempel til sygeplejersker som pdf

Planlægning

Alle gode projekter har brug for forudgående planlægning, og det er også tilfældet, når man går i gang med at udarbejde et CV.

Betragt det som et projekt, der får dét, du har at tilbyde, ned på papiret, så nøjagtigt som muligt, så læseren lærer dig at kende ved blot at skimme det igennem.

Et godt CV starter med et master CV, der er et omfattende dokument, der dækker al din uddannelse og din arbejdshistorik.

Dokumentet skal:

 • Have et godt flow og være logisk, læservenligt, have almindelig sort skrifttype på hvid baggrund og være fejlfrit
 • Være godt præsenteret, velordnet, godt fordelt, organiseret og professionelt
 • Starte med dit forrige eller dit aktuelle job, og arbejd dig tilbage til dit første job
 • Angive uddannelse og kvalifikationer ensartet
 • Omfatte både bløde og hårde færdigheder
 • Angive præcise referencer for hvert job eller hver stilling

Tag dig tiden til at forberede dit master CV, da det danner grundlaget for alle fremtidige jobansøgninger.

Hvorfor udarbejde et master sygeplejerske-CV? I sidste ende for at spare tid og præsentere dig selv på den bedst mulige måde hver gang. Når du har alle oplysningerne på ét sted fra start til slut, behøver du aldrig at gøre det igen, og det eneste, der kræves, er en årlig opdatering.

Du skal ikke medtage en personlig udtalelse i din master. Hvert personlig udtalelse og ansøgning skal være unik og kun skrevet til lige netop den stilling, du søger. Vi ændrer og udvikler os også, og en personlig erklæring på sygeplejerske-CV’et, der lød godt ud for nogle år siden, vil sandsynligvis ikke lyde godt i dag.

Brug den samme strategi til ansøgninger. Brug aldrig et generelt dokument til alle ansøgninger. Dit master-CV kan have den længde, detrer nødvendig. Sørg for at inkludere alle jobtitler, alle ansvarsområder og alle resultater i hver stilling. Det er naturligvis tidskrævende, men det er afgørende for fremtidig succes.

Mens du skriver din master, skal du lave kopier af alle relevante kvalifikationer, priser, anbefalinger og alt andet af betydning. Gem det hele i en sikker fil med dit CV, og opbevar det, hvor du har let adgang til det.

Glem ikke at læse korrektur og redigere din master omhyggeligt, så den er fejlfri. Hvis det er muligt, skal du få en anden til at gennemlæse den for fejl. Du ønsker ikke, at grundlæggende grammatiske fejl, får læserne til at springe fra.

Inkluder dine færdigheder som sygeplejerske

At være sygeplejerske er et krævende og alsidigt erhverv, og du må ikke overse nogle af dine færdigheder uanset om de er bløde eller hårde.

Ud over den omfattende medicinske viden som sygeplejersker har brug for til at udføre deres arbejde, har de også brug for bløde færdigheder som følelsesmæssig intelligens. Teknologi er et afgørende aspekt af medicin, så sygepleje er også blevet teknologisk krævende.

Dine færdigheder står måske ikke så tydeligt frem for dig, fordi du bruger dem dagligt. Brug tid på at finde ud af, hvad du laver, og hvilke færdigheder der er nødvendige for at udføre dit arbejde så godt som muligt.

Bløde færdigheder er sandsynligvis mindre klare, så her er nogle eksempler -

Hårde færdigheder

 • Patientvurdering
 • Vurdering af vitale funktioner
 • Patientpleje
 • Infektionsbekæmpelse
 • IV-behandling
 • Kateterindføring
 • Smertebehandling
 • Indsamling af prøver og blodprøver
 • Udvikling af planer for pleje
 • Patienternæring
 • Sondenedlæggelse og -madning
 • Uddannelse af patient og familie
 • Sondenedlæggelse og -madning
 • Genoplivning
 • Kardiopulmonær genoplivning

Bløde færdigheder

 • Teamwork
 • Pleje
 • Beslutningstagning
 • Medfølelse
 • Arbejde under pres
 • Mod
 • Empati
 • Kommunikation
 • Tidsstyring
 • Engagement
 • Kompetence
 • Kritisk tænkning

Personlig udtalelse for en sygeplejerske

Tag dig god tid til at skrive din personlige erklæring. Vær ærlig og skriv fra hjertet og fortæl læseren, hvorfor du blev sygeplejerske, hvilke kvalifikationer du har, og hvorfor deres job appellerer til dig.

Dette er din mulighed for at skille dig ud fra andre CV'er, da du alle har samme kvalifikationer og erfaring. Skriv i en personlig, konverserende tone, der samtidig er professionel. Du vil have læseren til at kunne se personen bag CV'et for sig, når vedkommende er færdig med at læse.

En personlig erklæring kan fylde så lidt som 500 ord, men prøv på ikke at overskride 1000 ord, så du må ikke være for ordrig eller medtage irrelevante oplysninger.

Her er et eksempel:

"Da jeg var barn, blev min ældste bror ramt af cancer. Det var en chokerende diagnose, der påvirkede hele vores familie. Vi forsøgte alle at hjælpe ham så meget som muligt, men jeg oplevede, at det hans sygeplejerske, der virkelig påvirkede hans helbredelse.

Hun var den eneste, der kunne berolige ham efter kemoterapi, og som i sidste ende var ansvarlig for at vejlede ham gennem de vanskelige måneder, hvor behandlingen stod på. Det var, som om hun instinktivt vidste, hvad der var det rigtige i enhver situation. Og hun var altid så rolig og omsorgsfuld.

Hans cancer gik i remission, og han fik sit liv tilbage. Hans sygeplejerske blev min helt. Jeg besluttede på stedet, at jeg vidste, hvad jeg vil lave resten af mit liv.

Min drøm gik i opfyldelse, da jeg i 2005 efter end uddannelse blev ansat som sygeplejerske på Hvidovre Hospitals Akutmodtagelse, der håndterer akut ambulant behandling.

Der arbejdede jeg med mange forskellige patienter, og jeg havde også det privilegium at samarbejde med et højt kvalificeret lægeteam, som opmuntrede mig og lærte mig utroligt meget.

Derfra flyttede jeg til Akutklinikken på Gentofte Hospital, der håndterer akutmedicin. Det var en stejl indlæringskurve, hvor jeg lærte meget mere om patientpleje og håndtering af nødsituationer.

Igen var jeg omgivet af eksperter på deres område, som var villige til at videregive deres viden og ekspertise til mig.

Mit seneste jobskifte til mit nuværende job var til Lungemedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, hvor vi behandler patienter med akutte og kroniske sygdomme.

I den tid jeg har været her, har jeg udviklet mig ikke kun som sygeplejerske men også som menneske. At arbejde direkte med menneskets skrøbeligheder har gjort mig klogere og mere medfølende. Jeg har også set, hvor vigtigt det er at tilbyde venlighed og støtte til familier til kronisk syge og terminalpatienter.

Jeg har helt sikkert fundet mit kald og ønsker at videreudvikle mig indenfor behandling af patienter med kroniske tilstande.

Det er grunden til, at jeg ønsker at ansøge om den annoncerede stilling. Jeg ved, at jeg har den erfaring, der er brug for, men jeg er også ivrig efter at tilegne mig færdigheder indenfor behandling af forskellige former for især cancer. At arbejde i en onkologiafdeling vil give mig den praktiske erfaring, jeg har brug for til at videreuddanne mig indenfor onkologi.

Til sidst kan nævnes, at jeg er frivillig på et madudleveringssted for hjemløse og dyrker maratonløb. Indtil videre har jeg gennemført tre maratonløb, og jeg træner i øjeblikket til næste års London-maraton.

Jeg har færdighederne, kvalifikationerne, konditionen og den mentale styrke til at håndtere en vigtig rolle som denne, og jeg ved, at jeg kan bidrage til onkologiske patienters behandling, pleje og velvære."

CV eksempel butik

Download dette CV-eksempel til sygeplejersker som pdf

*Hvis du har en lang personlig erklæring, kan du vælge at aflevere den som et separat dokument, med CVmaker kan du bruge en skabelon, der passer til dit CV's formatering.

Hvordan adskiller en personlig udtalelse sig fra en profil?

En CV-profil er en kort erklæring, der er inkluderet i starten af dit CV. Det kan være en god ide at skrive den om hver gang eller inkludere den sammen med din master. Hvis du gør det, skal du huske at opdatere den regelmæssigt.

Her er et eksempel:

”Jeg er en empatisk, motiveret og entusiastisk personaleplejerske, som altid sikrer den bedste pleje til mine patienter. Jeg er uddannet i og har erfaring med at arbejde med patienter med akutte og kroniske tilstande samt akut sygepleje. Jeg har en professionsbachelor i sygepleje samt referencer, der kan bekræfte mine færdigheder og erfaring. Min hensigt er at videreuddanne mig indenfor behandling af patienter med akutte og kroniske tilstande.”

Sådan bruger du dit master-CV

Når dit master-CV er færdigt, kan du hurtigt søge om en stilling og være sikker på, at du ikke udelader vigtige oplysninger.

Når du ser et job, du gerne vil søge, skal du læse det grundigt igennem og notere dig de vigtigste krav. Arbejdsgivere bruger ofte nøgleord i jobbeskrivelsen til at analysere ansøgninger.

Parsing er en måde at sortere de egnede ansøgere fra resten. Hvis dit sygeplejerske-CV ender sammen med "resten", vil du ikke modtage andet end et høfligt afslag.

Den bedste måde at identificere nøgleord i et jobopslag på er at se på stillingsbetegnelsen og derefter gennemgå jobansvaret for ord med direkte relation til den. Hvis du f.eks. ansøger om et job som operationssygeplejerske, vil det stå i stillingsbetegnelsen. Opgaverne skal indeholde relaterede ord, såsom kirurgi, kirurgisk, operationsstue, operationer præoperativ, postoperativ osv.

Dit næste skridt er at komprimere din master til et stærkt sygeplejerske-CV, der slipper igennem parsing software og straks tiltrækker sig læserens opmærksomhed. Det opnår du ved at udtage relevante og vigtige oplysninger fra din master og overføre dem til et sygeplejerske-CV, der er skræddersyet til det specifikke job.

Hver gang du skriver en personlig udtalelse og en ansøgning, giver det dig en mulighed for at bruge nøgleord og overveje, hvorfor du vil have jobbet. Rekrutteringsmedarbejdere kan straks identificere en generel ansøgning og gør sig ikke ulejlighed med at læse den.

Det er vigtigt at vide, at rekrutteringsmedarbejdere kun bruger få sekunder på hver ansøgning, før de går videre, fordi de er på udkig efter præcise oplysninger. Hvis de ikke finder dem, læser de ikke videre. Hvis du fra starten placerer relevante nøgleord i din ansøgning, fortsætter de med at læse. Det fortæller dem også, at du læser jobannoncen grundigt, og at du ikke spilder deres tid.

Der er nogle få regler for skræddersyede sygeplejerske-CV'er:

 • Brug det samme klare, præcise sort/hvide-format som masteren
 • Længden har betydning, så overskrid ikke 2 til 3 sider
 • Gør det relevant for jobbet, det bruges til
 • Gør sproget positivt, proaktivt og let at læse
 • Skriv en ny personlig udtalelse til hver ansøgning
 • Hver ansøgning skal være unik for hver stilling, du søger
 • Kontroller stavning, datoer og sekvens omhyggeligt
 • Medtag ikke kontaktoplysninger til dine referencer. Angiv i stedet kun deres navn og stilling, og giv kontaktoplysninger på opfordring
 • Inkluder noten – "et detaljeret CV sendes på anmodning"

Opret dit professionelle CV nu

Opsummering

Det er op til dig at skaffe dit drømmejob som sygeplejerske. Du får dét ud af det, du lægger i. At bruge tid på at planlægge og sammensætte et master sygeplejerske-CV er en investering i din fremtid.

Her er de vigtigste punkter til at skrive et perfekt sygeplejerske-CV:

 • Brug tid på at udarbejde et omfattende master CV
 • Gem din master og alle relevante dokumenter i en sikker fil, der er let tilgængelig
 • Læs jobopslaget omhyggeligt og find nøgleord
 • Sammensæt et CV fra din master ved kun at bruge oplysninger, der er relevante for jobbet
 • Skriv en positiv personlig erklæring i CV'et med fokus på jobkravene
 • Sørg for, at din personlige udtalelse indeholder løsninger
 • Skriv en unik ansøgning, der kort fortæller læseren, hvem du er, og hvad du har at tilbyde

Når du sender din ansøgning:

 • Send altid dit skræddersyede CV og din ansøgning i pdf-format
 • Send ikke andre dokumenter, medmindre de er angivet som vigtige
 • Kontroller, at dine kontaktoplysninger er nemme at finde på CV'et og i ansøgningen
 • Medtag ikke referencer i den indledende ansøgning

Relaterede artikler

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.