Sådan laver du et førsteklasses CV med IT-kompetencer i 2024 (trin-for-trin guide med eksempler)

IT-fagfolk er drivkraften bag digital innovation og bruger deres færdigheder til at omdanne koncepter til praktiske løsninger der forbedrer effektiviteten, leverer underholdning og tackler komplekse udfordringer. Når du skriver et CV med IT-kompetencer, er det vigtigt at du skelner mellem IT færdigheder og IT-kompetencer.

Ofte når man læser et jobopslag eller skriver sit CV, sker det at man forveksler IT kompetencer med IT-færdigheder, mange tænker at det nok er det samme. Men det stemmer ikke helt,færdigheder er lærte evner, mens kompetencer er færdigheder, viden plus adfærd.

Kompetencer giver dig mulighed for at demonstrere, at du kan udføre en færdighed.

Opret dit professionelle CV nu

I denne artikel definerer vi hvad færdigheder er, forklarer hvad kompetencer dækker over, skitserer forskellige typer færdigheder og finder ud af hvilken kompetencer du skal have for at få ønske jobbet.

Uanset om du er studerende, vil lave en karriereændring eller er erfaren, kan du i denne artikel finde alt hvad du behøver at vide om hvordan du sætter dine IT-færdigheder og IT-kompetencer på dit CV.

Udforsk vores mangfoldige samling af CV-skabeloner, der kan hjælpe dig med at komme i gang med din jobsøgning.

CV-eksempel IT-kompetencer

Eksempel på praktik CV

Download dette CV-eksempel med IT-kompetencer

Ved at bruge Harvard Skabelonen, viser Jan Asmussens CV-eksempel med IT-kompetencer en kvalificeret IT-administrator med speciale i sikkerhed, virtualisering og cloud computing. Hans personlig profilsektion giver et kortfattet resumé af hans kompetencer, hårde færdigheder og relevante bløde færdigheder samt at han er en kvalificeret specialist med en stærk baggrund i førende netværks- og serveradministrationsteams.

Knæk koden med en personlig profil

Den personlige profil, der også kaldes et resumé, er en personlig erklæring der bruges af rekrutterer eller ansættelsesledere til at vurdere om du passer til jobbet samt virksomheden. Dette er din mulighed for at fange deres opmærksomhed og sætte tonen for resten af dit CV.

Tips til den personlig profil

 • Skræddersy resumé til opgaven
 • Fremvis dine unikke fordele
 • Inkorporere keywords fra jobannoncen
 • Hold teksten kort og præcis

Eksempel på personprofil til CV med IT-kompetencer

IT-administrator CV – eksempel på personlig profil

Proaktiv IT-administrator med over 5 års praktisk erfaring med administration og vedligeholdelse af IT-infrastruktur. Dygtig til at føre tilsyn med teknologiske økosystemer, fra netværksadministration til serveradministration. Dygtig til at fremme samarbejde mellem tværfunktionelle teams og sikre problemfri drift af kritiske systemer.

IT-analytiker CV - eksempel på personlig profil

Datadrevet IT analytiker med 10 års erfaring med implementering af teknologiløsninger der forbedrer forretningsprocesser. Dygtig til at gennemføre dybdegående systemanalyser, identificere forbedringsområder og udvikle innovative IT-strategier. Dygtig til dataanalyse, problemløsning og samarbejde med tværfunktionelle teams for at nå projektmål. Forpligtet til at holde sig opdateret om nye teknologier for at drive driftseffektivitet og levere ekstraordinære resultater.

IT-projektleder CV - eksempel på personlig profil

Resultatorienteret IT-projektleder med 5 års erfaring med at lede komplekse teknologiprojekter fra start til slut. Lærenem med fremragende projektplanlægning, ressourceallokering og risikostyringsevner. Dygtig i Agile og vandfaldsmetoder med et talent for at tilpasse IT-initiativer til organisatoriske mål. Effektiv kommunikator og motivator, der fremmer samarbejde mellem forskellige teams for at nå projektmilepæle til tiden og inden for budgettet.

IT-tekniker CV - eksempel på personlig profil

Detaljeorienteret IT-tekniker med 2 års erfaring med fremragende teknisk support og fejlfindingstjenester. Dokumenteret track record i diagnosticering af hardware- og softwareproblemer, implementering af rettidige løsninger og sikring af minimal nedetid. Dygtig til systemvedligeholdelse, softwareinstallationer og brugeruddannelse. Stærke problemløsningsevner, forpligtet til at være på forkant med IT-tendenser og teknologier for at levere effektiv og pålidelig support.

Vigtigheden af IT-færdigheder på arbejdsmarkedet

På dagens arbejdsmarked er det en stor fordel at have efterspurgte IT-færdigheder. Med teknologi der konstant udvikler sig, og virksomheder der er mere afhængige af digitale værktøjer, søger arbejdsgivere personer med specifikke tekniske færdigheder for at udfylde deres roller. For eksempel leder virksomheder i IT-rekrutteringsprocessen ofte efter kandidater med ekspertise inden for områder som dataanalyse, cloud computing, cybersikkerhed og kunstig intelligens.

At have disse færdigheder kan gøre dig til en meget efterspurgt kandidat og har du oven i viden og adfærd med, så står du med et meget stærk CV med IT-kompetencer og det øger dine chancer for at lande dit drømmejob. Derudover gør det dig til en mere værdifuld medarbejder for virksomheden, da de ved at du kan håndtere opgaver, der kræver specialiseret teknologisk viden.

Nu om dage er tekniske færdigheder vigtigere end nogensinde. Uanset om du lige er begyndt din karriere eller er erfaren, er det vigtigt at investere i at udvikle og forfine dine tekniske færdigheder for at forblive konkurrencedygtig samt for at lykkes i dagens hurtige, teknologidrevne verden. Med de rigtige færdigheder kan du åbne nye jobmuligheder, øge dine chancer for bedre jobs og sikre din fremtid på et stadigt skiftende jobmarked.

Definere dine IT-færdigheder

IT-færdigheder er nødvendige for arbejdspladsen, da virksomheder er afhængige af teknologi for at beskytte drift, lagre, information, skabe strategier og vækst.

IT-færdigheder på dit CV med IT-kompetencer skal vise arbejdsgivere at du er kompetent når det kommer til teknologi og i stand til at påtage dig komplekse roller for at få arbejdet gjort.

Dine IT-færdigheder viser også arbejdsgivere, at du har taget en relevant uddannelse samt arbejdet indenfor dit felt for at bedre dig selv og derfor kan være en værdifuld ressource for dem.

Herunder kommer forskellige måde du med fordel kan fremvise dine IT-færdigheder på dit CV med IT-kompetencer:

Forskellen mellem begynder og avancerede IT-færdigheder (bruger, ekspert)

Når du angiver dine tekniske færdigheder, foreslås det også at inkludere dit færdighedsniveau.

Her er nogle eksempler på tekniske færdigheder der er angivet efter færdighedsniveau, som du bør overveje at tage med i dit CV med IT-kompetencer:

Begynder: En nybegynders tekniske færdigheder, beskrives som nogen der har den grundlæggende viden om IT-systemer. Dette omfatter kendskab til programmering eller oplæring, men ved endnu ikke hvilken kommando der er relevante for hvilken situationen.

Kompetent: En kompetent bruger har en dybere forståelse for de mere komplekse software, der bruges i dag. Dette vil omfatte planlægning og problemløsning.

Avancerede: Den avanceret bruger finder ud af de større konceptuelle niveauer omkring programmering og kan designe hele systemer, før de programmerer dem. De har på dette stadie udviklet evnen til at forbedre deres tidligere fejl og lære af andres.

Opret dit professionelle CV nu

Kategoriser dine computerfærdigheder på dit CV med IT-kompetencer:

For et tydeligt og letlæseligt format kan du overveje at kategorisere dine IT-færdigheder. Kategorierne kan inkludere programmeringssprog, infrastruktur, softwareudvikling, teknisk udvikling, Cloud computing osv. Dette hjælper arbejdsgivere med hurtigt at identificere dine tekniske ekspertiseområder.

Husk altid at angive de IT-færdigheder, dine kommende arbejdsgivere kræver.

Web:

 • Javascript
 • Ruby on Rails
 • PHP

Infrastruktur:

 • VMware
 • Cloud
 • Python

Softwareudvikling:

 • C++
 • Test/debugging
 • C#

Teknisk udvikling:

 • Projektledelse
 • Release management
 • Cybersikkerhed

Cloud computing:

 • Amazon Web Services
 • Microsoft Azure
 • Google Cloud Platform

Sådan angiver du IT-færdigheder på et CV med IT-kompetencer

Når arbejdsgivere søger IT-medarbejdere, søger de ofte efter en blanding af hårde IT-færdigheder og bløde IT-færdigheder.

Relevante hårde færdigheder kan angives i bullet points med de nødvendige tekniske kompetencer. Bløde færdigheder, som omfatter interpersonel og følelsesmæssig intelligens, bør inkluderes i den personlige profiltekst.

Herunder kommer nogle eksempler på hårde og bløde færdigheder:

Hårde færdigheder:

 • UI Design
 • Cybersikkerhed
 • Webudvikling
 • Softwareudvikling
 • Kunstig intelligens
 • Adobe Creative Cloud
 • Projektledelse
 • Administration af servere
 • Netværkssikkerhed
 • Lagersystemer og administration

Bløde færdigheder:

 • Kommunikation
 • Lederskab
 • Teamwork
 • Problemløsning
 • Forhandle
 • Tidsstyring
 • Organisere
 • Konfliktløsning
 • Aktiv lytning
 • Kritisk tænkning

Vigtigheden af at indikere hvilken tekniske færdigheder du er rigtig dygtig til

Når du lister tekniske færdigheder på dit CV med IT-kompetencer, er det vigtigt at fremhæver de færdigheder, du er dygtig på og som er relevante for den stilling du søger. Hvis du har en bred vifte af IT-færdigheder, skal du fokusere på de færdigheder, der er essentiel for rollen du søger for at skiller dig ud fra mængden.

Når du søger en teknisk stilling, skal du fokusere på specialiseret færdigheder snarere end generelle færdigheder. IT udvikler sig hurtigt, det er vigtigt at holde dig og dit CV opdateret regelmæssigt for at afspejle dine nuværende IT-færdigheder.

Integrering af IT-færdigheder med din erhvervserfaring

Sektionen med erhvervserfaring på dit CV med IT-kompetencer, viser dine daglige opgaver og de målbare resultater du har opnåede på dit tidligere arbejdspladser. I stedet for blot at liste alle dine ansvarsområder og IT-projekter, skal du fremhæve relevante håndgribelige resultater og statistikker, du har opnåede for at give et stærkere indtryk af dit kandidatur.

Tips til arbejdserfaring

 • Angiv både arbejdsopgaver og resultater
 • Start dine sætninger med handlingsverber
 • Vær kort og præcis
 • Brug tal til at bakke op om dine resultater

Giv eksempler på IT-relaterede resultater i tidligere roller

Indarbejd dine relevante tekniske færdigheder i din erhvervserfaring, fremhæv specifikke projekter, opgaver og resultater hvor du udnyttede disse færdigheder til at opnå resultater. Brug kvantificerbare målinger til at demonstrere virkningen af dine tekniske færdigheder på organisatoriske mål, effektivitet og innovation.

Eksempler på erhvervserfaring:

IT-infrastrukturchef, TechSolutions | 2016 – nu

Lede IT-infrastrukturteamet i optimering og vedligeholdelse af kritiske systemer, herunder servere, netværk og sikkerhedsprotokoller. Ledede teknologiopgraderinger og strategisk planlægning for at forbedre driftseffektiviteten og minimere downtime. Samarbejdede med tværfunktionelle teams for at tilpasse IT-initiativer til forretningsmål.

 • Implementerede en omfattende katastrofeberedskabsplan der reducerede risikoen for datatab med 30 %.
 • Designet og udført et netværksopgraderingsprojekt, der øger båndbredden med 40 % og forbedrer tilslutningsmulighederne på tværs af flere kontorplaceringer.
 • Strømlinede IT-indkøbsprocesser, hvilket resulterer i en omkostningsreduktion på 15 %, samtidig med at kvaliteten af hardware- og softwareanskaffelser opretholdes.

Junior Data Analyst, DataTech Analytics | 2019 – nu

Assisterede CTO og senior softwareudviklere i rutinemæssig systemvedligeholdelse og fejlfinding, hvilket sikrede minimal downtime og optimal systemydelse. Analysér og fortolk komplekse datasæt for at udtrække handlingsrettet indsigt for klienter. Administrer og optimer databaser, hvilket sikrer datanøjagtighed og sikkerhed. Udvikle og vedligeholde ETL-processer til effektive dataudtræk og transformation.

 • Strømlinede databehandlingsarbejdsgange, hvilket reducerer databehandlingstiden med 20 % og muliggør hurtigere adgang til kritisk indsigt for interessenter.
 • Identificerede og eliminerede redundante datakilder, hvilket førte til en reduktion på 10 % i omkostningerne til datalagring, samtidig med at datatilgængeligheden blev opretholdt.
 • Optimerede A / B-testmetoder, hvilket resulterer i en stigning på 20% i konverteringsfrekvensen for digitale marketingkampagner.

Læs mere om hvordan du angiver erhvervserfaringer på dit CV her.

Sådan skriver du uddannelse på et CV med IT-kompetencer

Mens videregående uddannelse, såsom din bachelor- eller kandidatgrad, er afgørende, må du ikke overse værdien af betalte eller gratis kurser, certifikater og faglig uddannelse for at forbedre dine kvalifikationer.

Tips til uddannelse

 • Uddannelses navn
 • Institutionens navn
 • Færdiggørelses år eller forventet dato
 • Relevante kurser eller priser

Eksempler på uddannelse:

 • Bachelor of Science in Computer Science, IT-Universitet i København, 2018
 • Diploma in Information Technology, DTU I København, 2002
 • Certification in Cybersecurity (CISSP), UNICHRONE, 2019

Adgangskrav

For at få et job inden for IT skal du typisk have en bachelorgrad i datalogi, informationsteknologi eller midt imellem. Alternativt kan du følge bootcamp-klasser eller tage onlinekurser (f.eks. Oracle, Apple, Microsoft eller Cisco) for at få mere erfaring.

Opret dit professionelle CV nu

Fremhæv certificeringer og kurser på dit CV med IT-kompetencer

Styrk dit CV med kurser og certifikater, at videreuddanne og udvikle sig er essentiel i en vellykket IT-karriere. Berig dit CV med relevante onlinekurser eller certifikater for at hjælpe dig med at skille dig ud fra andre kandidater.

Kig på den stilling du søger. Opfylder du de krav de stiller til IT-kundskab eller er der nogle ting du kunne forbedre eller viden du kan få ved at tage nogle relevante kurser eller certifikater?

Hvis du vælger at tage relevant kursus eller certifikat, kan du angive at du er gang med en uddannelse, det viser din seriøsitet og interesse for jobbet.

Kurser tips

 • Kursets navn
 • Udstederen
 • Færdiggørelses år eller forventet dato
 • Derudover kan du tilføje relevante moduler og karakterer

Vigtigheden af at have relevante IT-certificeringer og løbende uddannelse på dit CV

Når du angiver dine certificeringer, fremhæver dit engagement i dit felt og indikerer, at du er opdateret med aktuelle praksis og tendenser. Er du i gang med eller går efter yderligere certificeringer, skal du angive dem i certificeringssektionen og nævne certificeringsnavnet, stedet og færdiggørelsesdatoen.

At have en IT-certificering der stemmer overens med det job du søger, giver dig en fordel når ansættelsesledere ser på dit CV for IT-kompetencer. Det kan ske at en certificering du har, er dét som kvalificerer dig til stillingen. Mange virksomheder både i den offentlige og private sektor kræver at IT-medarbejdere certificerer sig og vedligeholder deres certificeringer. For kandidater som ikke opfylder basiskravene, er det langt svære at blive ansat.

Eksempler på kurser og certifikater:

 • Certified Information Systems Security Professional (CISSP), International Information System Security Certification Consortium (ISC²), 2020
 • Cisco Certified Network Associate (CCNA), Cisco Networking Academy, 2019
 • AWS Certified Solutions Architect - Associate, Amazon Web Services (AWS), 2021
 • M Microsoft Certified: Azure Administrator Associate, Microsoft, 2020
 • CompTIA A+ certification, CompTIA, 2018

Brug af keywords til dit CV for IT-Kompetencer

Keywords og sætninger er vigtige i dit CV og ansøgning. De fleste virksomheder forud scanner ansøgninger elektronisk med det som hedder et Applicant Tracking Systems (ATS). Dette program screener specifikt for keywords og sætninger relateret til jobannoncen. ATS-software er sofistikeret og kan programmeres til at:

 • Søg efter CV'er med keywords relateret til jobkrav
 • Tælle og rangerer CV'er efter keywordsfrekvens
 • Ligge højere værdi på visse keywords
 • Fjerner spamming af keywords
 • Ranger et CV højere for at bruge et keywords i en sætning med yderligere relaterede færdigheder

Da denne teknologi er avanceret, er det vigtigt at bruge keywords og sætninger intelligent og strategisk. Selv under manuel scanning bruger rekrutterer kun sekunder på at kigge på et CV for at identificere de ønskede navneord og handlingsverber.

Hvordan du identificerer og bruger keywords fra jobopslag effektivt

Læs jobannoncen omhyggeligt

Det første skridt til at finde de vigtige keywords i en jobannonce er at læse jobbeskrivelsen omhyggeligt igennem. Identificere krav, pligter og forventninger der stilles til rollen.

Se efter ord eller sætninger der gentages, understreges eller begynder med: har, fordel at have eller fortrækker.

Hvis du f.eks. søger en stilling som Softwareudvikler ser du muligvis keywords som programmering, APIs, kendskab til webapplikationer, projektledelse eller software design. Dette er de ord som arbejdsgiveren søger i dit CV, og som ATS scanner efter.

Brug branchespecifikke termer

Det næste skridt i at finde vigtige keywords i jobannoncen, er at bruge branchespecifikke termer og jargon brugte i jobannoncen, det demonstrerer din viden og ekspertise inden for området. Det er disse termer som ansættelseslederen leder efter i dit CV og som vil hjælpe dig med at skille dig fra andre kandidater.

Brug handlingsverber og målbare resultater

Optimer dit CV’s effekt ved at anvende handlingsverber og kvantificerbare resultater. Start punkttegn med dynamiske verber, der klart viser dine præstationer, såsom "accelereret", " genereret" eller "lukkede".

Angiv hver præstation med opnåede resultater, og brug tal, når det er muligt. For eksempel "øgede salget med 30%" eller "strømlinede processer, hvilket reducerede projektets tidslinjer med 10%." Dette tilføjer ikke kun præcision til dine resultater, men demonstrerer også en resultatorienteret tilgang, hvilket gør dit CV mere overbevisende samt viser håndgribelige resultater.

Variere sproget og brug synonymer

Bruge synonymer og variation i keywords, arbejdsgiveren kan screene for. Dette kan hjælpe dig med at undgå gentagelser og øge dine chancer for at matche de keywords, som ATS og ansættelseslederen leder efter.

Hvis du søger en stilling som IT-administrator og arbejde med ledelse, kan du bruge synonymer og varianter som lederskab, ledelse, vejleder, mentor eller mentorskab. Dette er de ord, der i dette tilfælde viser dine lederegenskaber.

Gennemgå og rediger dit CV

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at gennemgå og redigere dit CV, tjek at du har brugt korrekte keywords. Variere dine keywords strategisk og brug ikke for mange ord. Du vil sikre dig at dit CV er kort og præcis samt fejlfri.

At stavning og grammatikken er korrekt, er afgørende for CV’et. En god ide er at få nogen som ikke arbejder inden for dit felt, til at gennemgå dit CV, for at se om de forstår hvad du laver.

Mange gange bliver CV’et læst igennem af nogen fra HR eller rekruttering, der ikke er specialiseret i det, du laver. Dit CV skal være tydelig og simpel nok til, at disse personer (gatekeepers) også kan forstå den værdi, du bringer til bordet.

Almindelige CV-fejl der skal undgås

Hvis du sender masser af CV'er og ikke hører noget tilbage, kan det være en god ide at ændre noget i dit CV. Der er masser af fejl man som kandidater kan laver i et CV, som ikke virker som noget stort, men kan dog mindske dine chancer for at få jobbet. Her kommer nogle eksempler på de mest almindelige CV-fejl, ifølge arbejdsgivere.

Dårlig grammatik og stavefejl

Uanset om du selv korrekturlæser eller får en anden til at gøre det, kan det at tjekke dit CV fra start til slut gør forskellen mellem at komme til samtale eller ikke. Stavefejl er stadig en ret så almindelige ting at falde på. En god ide er at printe CV’et ud og læse det, inden det sendes. Man ser mere når det står på tryk.

Overdrive sandheden

At skrive at du er ekspert indenfor et område du har lidt kendskab til, kan virke harmløst mens man skriver sit CV, men kan blive et problem hvis man får jobbet. Vær ærlig omkring dine kundskaber. Hvis der er et område du ikke kan, men gerne vil lære om, kan du give udtryk for det på din ansøgning. Hvis virksomheden synes du er en interessant kandidat, kan de hjælpe dig med at få den egenskab.

Dårlig formatering

Dårlig formatering er en af de første ting arbejdsgivere bemærker, når de ser på dit CV. Dette reflekterer dårligt på dig, da det giver en indtryk af at du ikke er opmærksom på detaljer. CV’et skal være let at forstå, stilrene og professionelle.

Generisk CV

I stedet for et generisk CV som er uklar og sendt ud til andre arbejdsgivere også, ønsker virksomheder at ansøgere skræddersy deres CV til det job de søger. Hvis din personlige profil er generisk, vil arbejdsgiveren ikke kunne får et indtryk af dig. Dit CV skal give et indtryk af hvem du er som person, hvad du brænder for og hvorfor lige netop du vil være den rette til jobbet. Det viser du ved at vise hvordan du har fået nyttig erfaring i andre stillinger, der vil være relevante for den rolle du søger om.

Glemmer dine præstationer

Når du skriver dit CV, kan der være en tendens til at fokusere på opgaverne du har siddet med og ikke det du har præsteret i jobbet. Når du skriver om din erhvervserfaring, bør fokusset altid være på hvad du har fået ud af din ansættelse, og hvad du kan bringe videre til en ny virksomhed.

Indsætte forkerte kontaktoplysninger

Altid dobbelttjekke dine kontaktoplysninger. Det kan ske at du er den perfekte kandidat, men dine kommende arbejdsgiveren kan ikke fat i dig og du mister derfor chancen for at komme til samtale. Så kontrollere altid om du har indsat korrekte kontaktoplysninger.

Brug af en upassende e-mailadresse

Der er ikke noget der får en ansøgning til at virke mindre seriøs end en upassende e-mailadresse. Det er vigtigt at du har en passende e-mailadresse når du søger job. Det virker mere professionelt og chancen for at din ansøgning bliver set og taget seriøs er stor.

Opret dit professionelle CV nu

Vigtigste takeaways

Udarbejdelse af et CV med IT-kompetencer kan virke overvældende, men det er ingen grunden til at holde dig tilbage fra at prøve og være bange for at fejle. Med vores praktiske guide kan du overgå konkurrenterne og vise et CV, der fremhæver dine færdigheder og kvalifikationer, hvilket sætter dig på vej til succes i den stadigt udviklende IT-branche. Dit drømmejob er snart i dine hænder!

Afsluttende tip til at hjælpe dig med at lande dit drømmejob

Gør:

 • Brug et kort og koncis sprog
 • Vis det i stedet for at fortælle det.
 • Skræddersy dit CV til dit jobønske
 • Søg råd fra dine forbindelser
 • Hold det pænt, men stadig ATS-venligt

Gør Ikke:

 • Brug uformelt sprog eller slang
 • Medtag irrelevante oplysninger
 • Søg flere job med samme CV
 • Forsøm dit professionelle netværk
 • Brug forkortelser eller vanskelige udtryk

Næste skridt

For at hjælpe dig med at oprette et ATS-venligt og opdateret CV, glem ikke at udforske vores tjenester nedenfor:

 • CV Builder: Udforsk en af vores professionelle CV-skabeloner, der kan hjælpe dig med at oprette et skræddersyet og velformateret CV.
 • Cover Letter Builder: Ansøg med en matchende følgebrevskabelon med et klart layout, så du nemt kan gøre den personlig og tilpasse den dine karrieremål.
 • CV-skrivetjeneste: Kontakt en af vores eksperter for at modtage feedback og få hurtig, professionel rådgivning om at skræddersy dit CV til et bestemt job.
 • Blog: se vores vejledninger og korte artikler for at uddanne dig selv om de bedste strategier til at forbedre dine jobmuligheder.

Dedikere du tid til at lave et jobspecifikt CV, kan det hjælpe dig med at forbedre dine jobmuligheder og i sidste ende sikre dig en jobsamtale.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan skriver jeg et godt CV til et IT-job?

For at øge dine chancer for at få et interviewet, bør du:

 • Hold CV’et det kort, ideelt en til to sider, hvis du er en nyuddannet kandidat
 • Start med en stærk personlig profil, hvor du inkluderer bløde færdigheder
 • Angiv dine relevante færdigheder og tekniske færdigheder
 • Fortæl om din erhvervserfaring med fokus på målbare resultater
 • Fremhæv din uddannelsesmæssige baggrund.

Hvad skriver jeg på et CV med IT-kompetencer?

Ud fra det specifikke job du søger, kan du sætte de IT-færdigheder som er mest relevante. Uanset hvor du er i din karriere, kan du indarbejde et af følgende kompetenceområder efterfulgt af tekniske færdigheder:

 • Programmeringssprog: Java, Python, C++
 • Cloud Services: AWS, Azure, Google Cloud Platform (GCP)
 • Database Management: SQL, MongoDB, Oracle
 • Netværksadministration: Cisco, Juniper, Palo Alto
 • Cybersikkerhed: CISSP, systemer til registrering af indtrængen/forebyggelse (IDS/IPS), Siem-værktøjer
 • DevOps: Docker, Kubernetes, Jenkins Webudvikling: HTML, CSS, JavaScript
 • Dataanalyse: Excel, Tableau, PowerBi
 • IT-support: ServiceNow, Zendesk, Jira

Hvordan skriver du et CV med IT-kompetencer uden erfaring?

Fokuser på din uddannelsesmæssige baggrund, relevante kurser, certificeringer samt IT-projekter du har gennemført. Fremhæv din passion for IT og din vilje til at lære. Vi anbefaler at du følger en færdighedsbaseret CV-tilgang for at hjælpe dig med at fremhæve dine færdigheder og projekter mere prominent.

Hvordan beskriver jeg mine IT-færdigheder?

Beskriv dine IT-færdigheder ved at angive de programmeringssprog, software og systemer, du er dygtig til. Brug konkrete eksempler fra din erhvervserfaring til at demonstrere, hvordan du har anvendt disse færdigheder til at løse problemer og opnå resultater.

Hvordan formateres et CV med IT-kompetencer?

Der er ingen universal format gældende for alle erhverv, men vi har samlet en liste over hvad der kan hjælper dig med at komme i gang og finde den bedste skrifttype og rette design:

 • Vælg en ATS-venlig skabelon, ideelt set et CV med en kolonne
 • Brug en klar, professionel skrifttype (f.eks. Arial, Calibri)
 • Brug relevante overskrifter der er gældende for din branche
 • Hold Cv’et kort og undgå lange afsnit.
 • Brug punktform for at understrege dine resultater.

Relaterede artikler

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.