Medtag resultater på dit CV - et hack til at få flere interviews

Sæt dig selv i arbejdsgiverens sted. Du gennemgår en kandidats CV. Han eller hun hævder at have de færdigheder og kompetencer, som du specifikt søger. De har også de mange års erhvervserfaring, du kræver. Så vidt så godt. Men hvis kandidaten ikke fremhæver sine færdigheder ved at angive resultater, mens de øvrige kandidater på din liste over CV'er viser deres værdi ved at angive resultater som f.eks. "øgede kundeloyaliteten med 15 %", vil du så ringe til dem for at aftale et interview? Det vil du næppe. Så sørg for ikke at være dén kandidat. Boost dine chancer for at få interviews ved at fremhæve dine resultater.

Opret dit professionelle CV nu

Skal du medtage resultater på dit CV og hvorfor?

Kort sagt, ja. Du bør helt klart medtage resultater på dit CV. Det kræver kun en lille indsats, men det kan give dig en kæmpe fordel i forhold til andre kandidater. Her er årsagen.

På et CV kan en kandidat hævde at have alverdens færdigheder. Det er lige så let som bare at føje dem til kompetenceafsnittet. Men hvis du gør det, fremstår dine færdigheder og dit kompetenceniveau abstrakt for en arbejdsgiver. Brug i stedet fantasien ved at vise, hvordan du bruger disse færdigheder og fortæl om de resultater, der er opnået via færdighederne. Det vil være mere interessant for din nye potentielle arbejdsgiver. Husk, at de fleste arbejdsgivere ganske enkelt er interesserede i, hvad du kan gøre for dem. At fortælle om resultaterne er en fantastisk måde til at vise dem frem og pirre deres interesse.

Begå ikke den fejl at tro, at du har et simpelt job, og derfor er der ingen resultater, der er værd at fortælle om. I stort set alle stillinger kan du gøre meningsfyldte ting, der gør en forskel uanset job eller titel. Overvej alt, der fremhæver dine færdigheder på arbejdspladsen.

Hvad er gode eksempler på resultater, du kan fortælle om på dit CV?

Det afhænger naturligvis af din personlige situation. For det første er det vigtigt at vælge resultater, som din potentielle arbejdsgiver kan forstå og forholde sig til. Det betyder, at du bliver nødt til at skære al virksomhedsrelateret jargon og alle forkortelser fra. En udenforstående skal være i stand til at forstå, hvad du har opnået, og hvorfor det er meningsfyldt.

Generelt er kommercielle virksomheder interesserede i enten at øge omsætningen, øge kundetilfredsheden eller reducere omkostningerne. Hvis du er kørt fast i, hvad du skal skrive, så undersøg virksomhedens aktuelle udfordringer - især udfordringer i forbindelse med den stilling, du søger. Se nærmere på jobbeskrivelsen for at få oplysninger om, hvad udfordringerne kan være. Hvis du allerede har overvundet lignende udfordringer i en tidligere stilling, skal du sørge for at fortælle om disse resultater.

Når du vælger, hvilke resultater der skal medtages, skal du overveje resultater, der let kan omsættes til den potentielle arbejdsgivers situation. Brug ikke absolutte tal men procentdele. På den måde kan en arbejdsgiver nemt overføre resultaterne til sin egen situation. Hvad ville det f.eks. betyde for mig (arbejdsgiveren), hvis kandidat X (dig) kunne øge konverteringer med 15 %?

Som inspiration til mulige resultater, du kan tilføje til dit CV, har vi fundet nogle eksempler på gode resultater for en lang række stillinger og brancher. Se nærmere på dem nedenfor.

Kundeservice

 • "Konfigurerede kommunikationsstrømme for nye kunder, og opnåede en samlet kundetilfredshed på 20 %"
 • "Ledte et projekt til oprettelse af en oversøisk afdeling"
 • "Opnåede en stigning på 15 % i NPS blandt kunder, der oprindeligt indgav en klage"

Hotel & Restaurationsbranchen

 • "Introducerede en ny menu, der reducerede omkostningerne med 10 %, samtidig med at tilfredsheden blev opretholdt og omsætningen forbedret"
 • "Var med-organisator af genåbningen og pressearrangement for en biograf"
 • "Udviklede og implementerede en ny tilgang til gæster, der resulterede i, at gæster brugte 15 % mere på tilbehør og 9 % højere NPS"

DesignerSalg

 • "Udformede det grafiske design til forsiden af Forbes Magazine januar 2020-udgaven"
 • "Ledte den konceptuelle fase af en større virksomheds rebranding"
 • "Reducerede opkald til kundens kontaktperson med 30 % med et forbedret UX til et forsikringsselskab"

Salg

 • "Opnåede en gennemsnitlig ordreværdi, der var 35 % højere end andre Account Managers takket være sublime færdigheder i indgående- og tværgående salg"
 • "Startede et kundefastholdelsesprogram, der resulterede i 70 % højere kundefastholdelse"
 • "Fornyede engagementet med en tidligere top 10-kunde, der var gået til konkurrenten"

Indkøber

 • "Gennemførte en udbudsrunde, der resulterede i 3 nye store leverandørkontrakter"
 • "Oprettede et praktikprogram for min afdeling, der skabte en konstant tilgang af nye talenter"
 • "Overså lagerstyring under en leverandørnedskæring, hvilket forbedrede serviceniveauet med 33 %"

Marketingsmedarbejder

 • "Reducerede det samlede annonceforbrug med 13,2 %, samtidig med, at tilgangen af kundeemner blev øget med 3 %"
 • "Medforfatter til en artikel om min arbejdsgiver i Børsen"
 • "Udviklede en ny kundeoplevelse, der øgede den gennemsnitlige konverteringsrate med 15 %."

Byggebranchen

 • "Håndhævede nye statslige sikkerhedsprotokoller for at undgå høje straffe, herunder låsning af byggepladsen"
 • "Administrerede et team på 8, der overholdt 40 % flere tidsfrister med stærke samarbejdsevner og fremragende planlægning"
 • "Vandt prisen for Årets medarbejder"

Ingeniør

 • "Udviklede et udstødningssystem, der reducerede brændstofforbruget med 6,4% og CO2-emissioner med 13,8%"
 • "Udgav en artikel om Storm Surge Barrier Protection i Journal Marine Science and Engineering"
 • "Forbedrede solcellens effektivitet med 9 %, der kombinerede et nyt design med nye materialer"

Skal du medtage ikke-relaterede resultater på dit CV?

Forestil dig, at du har gjort noget virkelig imponerende, f.eks. løbet en maraton. Er det noget, der skal inkluderes på dit CV, hvis du f.eks. ansøger om et job som salgsrepræsentant? Det er trods alt svært at argumentere for, at din fremragende udholdenhed vil hjælpe dig til at lykkes i stillingen.

Vi anbefaler dog på det kraftigste, at du også tilføjer ikke-relaterede resultater. Dine løbefærdigheder hjælper dig måske ikke med at indgå kontrakter med nye kunder, men at løbe en maraton viser et højt niveau af disciplin og motivation.

Vi anbefaler ansøgere, der medtager en ikke-relateret præstation, at tilføje mindst ét eller to resultater, der viser færdigheder, der er direkte relaterede til den ledige stilling. På den måde viser du, at du ikke kun brænder for dine hobbyer eller interesser i dit privatliv, men også er en vinder i et professionelt miljø.

Opret dit professionelle CV nu

Hvor og hvordan kan du tilføje resultater på dit CV?

Der ikke noget enkelt svar på dette spørgsmål. Vi anbefaler altid, at du arrangerer de forskellige afsnit på dit CV i forhold til relevansen for ansøgningen. Det betyder, at hvis dine resultater er af stor værdi for din ansøgning, bør de præsenteres højt oppe på den første side af CV'et. Hvad hvis resultaterne er mindre relevante for den potentielle arbejdsgiver? Flyt dem ned for at give plads til de afsnit, der er vigtige, f.eks. færdigheder eller dit personlige udsagn.

Resultater kan præsenteres på to forskellige måder:

 • Tilføj et separat afsnit om resultater
 • Medtag dem i beskrivelserne af dine tidligere stillinger under afsnittet "Erhvervserfaring"

Hvis du virkelig ønsker at fremhæve dine resultater, er det bedst at angive dem i et separat afsnit. På den måde skiller de sig ud og bliver ikke overset. Hvis du ønsker en lidt mere beskeden måde at inkludere dem på, kan du præsentere dem som punktlister i beskrivelsen af din erhvervserfaring.

CV-eksempel til Mekaniker med resultater i cv

CV eksempel med resultater

Download dette CV-eksempel med resultater 

Relaterede artikler

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.