Vil du oprette et Europass CV? Sådan gøres det

Et Europass CV er et europæisk CV, der er internationalt anerkendt i hele Europa. Også i Danmark. Formålet med et Europass CV er at præsentere CV’et til alle jobsøgende på samme måde, når det gælder layout, format og struktur. Denne type CV er interessant for jobsøgende, der ønsker at søge arbejde indenfor Europa, men som ikke er sikre på, om deres CV opfylder alle kravene i det specifikke land. Med Europass CV er du på den sikre side, og du ved med sikkerhed, at dit CV opfylder alle krav.

Europass CV-skabelon

Vil du i gang med at lave dit eget Europass CV? Så har vi en Europass-skabelon klar til dig, som du kan downloade og anvende. Du skal selv udfylde felterne – se linket.

Europass cv template

Last ned Europass CV-malen

Opret dit professionelle CV nu

Hvordan er et Europass CV struktureret?

Et Europass CV er ikke særlig forskelligt fra et moderne CV. Hvis du sammenligner begge CV’er, vil du se, at de stort set svarer til hinanden. Et Europass CV består af følgende dele:

 • Personlige oplysninger
 • Foretrukket funktion/felt
 • Arbejdserfaring
 • Uddannelse
 • Personlige færdigheder

Europass: fordele og ulemper

Afhængigt af, hvor du vil arbejde, har et Europass CV forskellige fordele og ulemper. Vi vil opstille de vigtigste fordele og ulemper, så du kan opveje dem og selv beslutte, om denne type CV er den rigtige for dig.

De vigtigste fordele er:

 • Et Europass CV er internationalt anerkendt af rekruttører og virksomheder. Det betyder, at når de ser dit CV, forstår de layout, format og struktur. Dette gør det muligt for rekruttører udelukkende at fokusere på indholdet af dit CV.
 • Kort, præcis og effektiv præsentation af dine færdigheder, kvalifikationer og evner.
 • Særligt brugbart for personer, der ønsker at søge arbejde inden for Europa.

Ulemper:

 • Vanskeligt at skille sig ud fra mængden
 • Ikke egnet for alle, afhængig af branche/sektor
 • Afhængig af 1 standardskabelon
 • Kan virke upersonlig
 • Svært at ændre den kronologiske rækkefølge

Alternativer, som du kan bruge.

Vil du skille dig ud og vise din kreative side frem? Så er der naturligvis alternativer, du kan bruge. Når du søger en grafisk stilling, spiller kreativitet en vigtig rolle, og du ønsker at vise dette på dit CV. Desværre er det ikke muligt med et Europass CV. Alternative CV’er du kan bruge omfatter:

Europass Pas

De fleste kender Europass fra Europass CV. Europass er imidlertid mere end blot et CV. Europass består af en samling af forskellige dokumenter, som sammen danner Europass-passet. Udover CV’et består passet af følgende dokumenter:

 • Language Passport;
 • Europass mobility;
 • Diploma Supplement;
 • Certificate Supplement.

Language Passport

Med Europass Language Passport kan du indikere niveauet af dine sprogfærdigheder baseret på internationale standarder. Desuden er det muligt at indikere alle certifikater og diplomer, du har opnået indenfor sproget. Du skal specificere hvert sprog, du behersker, på en bestemt måde i henhold til den europæiske referenceramme også kendt som Common European Framework of Reference (CEFR). Herunder er en oversigt over de forskellige sprogniveauer:

Language Passport

CEFR

Opret dit professionelle CV nu

Europass mobility

Med Europass mobility-dokumentet kan du registrere dine kundskaber, færdigheder, arbejdserfaring, praktik, frivilligt arbejde og/eller akademisk erfaring, som du har tilegnet dig i udlandet.

Alle kan vælge at bruge Europass mobility-dokumentet uafhængigt af alder og arbejdserfaring. Det er vigtigt, at du indtaster den korrekte virksomhed, organisation og/eller skole i dokumentet.

Europass Mobility

Download Europass Mobility-dokumentet

Diploma Supplement

Et dokument, hvor du beskriver dine kundskaber og færdigheder, du har tilegnet dig under studier ved en videregående uddannelsesinstitution. Med Diploma Supplement gør du det lettere for internationale rekruttører at forstå dine opnåede diplomer og certifikater. Diploma Supplement udstedes af den institution, hvor du har eksamen fra videregående uddannelse.

Certificate Supplement

Certificate Supplement är samma dokument som Diploma Supplement och är avsett för att hjälpa rekryterare att förstå dina examina och certifikat. Certificate Supplement skiljer sig från Diploma Supplement genom att Certificate Supplement är särskilt avsett för yrkesutbildning. Du kan ansöka om ett certifikat så snart du har fått ditt examensbevis.

Relaterede artikler

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.