Guide til Udarbejdelse af et Velstruktureret Følgebrev

Leder du efter enkelte tips til hvordan du bedst strukturerer et følgebrev? Lad os hjælpe og vise dig hvad du behøver at have med i et følgebrev. Hvis du har brug for at vedhæfte et CV til dit følgebrev, kan du overveje at bruge vores CVMaker-skrivetjeneste. Det tilbyder ATS-venlige og skræddersyede CV'er og følgebreve. Du kan vælge mellem 20+ professionelle skabeloner. Med vores pro-abonnement kan du bruge vores indbyggede jobfinderværktøj, hvilket gør det nemmere at søge og finde job på ét sted.

Application Tracking System (ATS) er et software, arbejdsgivere kan bruge for at udvælge samt filtreret kandidater via ansættelses- og rekrutteringsprocessen. Større virksomheder en tendens til at anvende disse automatiseringsprocedurer til at scanne CV'er og følgebreve for at identificere ideelle kandidater, der har de relevante kvaliteter virksomheden leder efter. Virksomheder og rekrutteringsmedarbejder bruger ATS for at spare tid og ressourcer under ansøgningsprocessen.

Opret dit professionelle CV nu

Hvad er et følgebrev?

Et følgebrev er en introduktion typisk på en side, der viser din interesse for ønskejobbet. Det er et supplement til dit CV der hjælper dig med at markedsføre dig selv mere effektivt og giver et billede af, hvorfor det netop er dig som passer bedst til jobbet. Derudover giver det dig mulighed for at uddybe to eller tre opnåede karrieremål, der kun kort kan nævnes på et CV. At du tilpasser dit følgebrev til hver stilling du søger er afgørende, for at demonstrere din forståelse af organisationens mission og værdier.

Pro Tips

Vi anbefaler at det følgebrev du sender er skræddersyet specifikt til det job du søger, medmindre andet er angivet i jobopslaget.

Hvad er formålet med et følgebrev?

Et følgebrev giver et øjebliksbillede af, hvor du ligger med henblik på dine kvalifikationer, færdigheder og erfaringer, der er relevante for stillingen du søger. Et veludformet følgebrev viser du har lagt tid og energi på din research om virksomheden. Din interesse og entusiasme omkring jobbet fremhæver dit unikke kvalifikationer og giver læseren lyst til at gennemgå dit CV med stor interesse. Igen skal du huske at skræddersy dit følgebrev til hver enkelt jobansøgning, et velskrevet følgebrev afspejler din ægte interesse i stillingen og virksomheden.

Har du brug for et følgebrev?

Svaret til dette er, ja!

På dagens konkurrenceprægede jobmarked har du brug for et følgebrev sammen med dit CV for at komme succesfuld igennem ansøgnings- og ansættelsesprocessen. Følgebrevet er et vigtigt værktøj for at fremvise din motivation, relevante erfaring og færdigheder, samtidig med at du viser hvordan du kan bidrage til virksomheden. Et velskrevet følgebrev kan adskille dig fra andre kandidater og åbne dørene for mange jobmuligheder.

For at oprette et succesfuldt følgebrev skal du sørge for at følge disse trin:

  • Planlægning
  • Research og samle data om jobbet og virksomheden
  • Oprettelse af et master-CV
  • Keyword research baseret på jobannoncen
  • Lav et skræddersyet CV
  • Korrekturlæsning og redigering

Opret dit professionelle CV nu

Følgebrev struktur

Hold dit følgebrev kort, og fremhæv hvorfor du er den rette kandidat til jobbet. Mens du skriver, skal du undgå at bruge personlige pronomen som 'mig' og 'vi' da det kan virke uprofessionelt. Overvej at opdele dit følgebrev i følgende afsnit:

Første afsnit

Start med at fortælle, hvorfor du søger dette job. Fortæl hvorfor du er interesseret i netop denne stilling, hvordan du fandt jobbet og hvornår du kan begynde.

Andet afsnit

Argumentere for, hvorfor du er den rette kandidat til stillingen, hvad tiltrak dig til dette job, hvorfor du er interesseret i at arbejde for virksomheden, og hvad du kan bidrage med.

Tredje afsnit

Fremhæv lignende erfaring fra tidligere jobs og angiv, hvordan de grundlæggende kriterier for jobkravene supportere dine færdigheder. Skitser eventuelle yderligere færdigheder og understreg, hvordan disse vil støtte virksomheden.

Sidste afsnit

Rund dit følgebrev af i det afsluttende afsnit. Bekræft din entusiasme for jobbet og vis dit ønske om et personligt møde. Bemærk eventuelle datoer, der er uegnede til dig. Afslut med at takke rekruttereren og fortælle dem, at du ser frem til at høre fra dem.

Tips til bedre strukturering af dit følgebrev

Da arbejdsgivere typisk modtager et stort antal ansøgninger til hver stilling, skal du sikre dig, at dit følgebrev giver et stærkt og positivt indtryk lige fra starten. Her er et par forslag, der vil give dig bedre chancer for at lykkes:

Skræddersy følgebrevet til den ledige stilling

For at tilpasse dit følgebrev til virksomheden skal du opdatere det, hver gang du søger et job. At indsende et standardiseret følgebrev giver sjældent positive resultater, og rekrutteringsmedarbejder mærker manglen på tid, interesse og energi fra en kilometer afstand. Så skræddersy dine følgebreve til hvert job du søger.

Grundig korrekturlæsning

Stol aldrig på et korrekturlæsningsprogram for slåfejl. Dobbelttjek altid for grammatiske fejl og stavefejl, før du sender dit følgebrev, få en ven eller familiemedlem til at kig det igennem. Sørg for at dine kontaktoplysninger samt virksomhedens navn i hvert fald er korrekt stavet.

Hold det stilrent

Præsentation er afgørende. Sørger for, at brevet er så stilrent og enkelt som muligt, og brug den samme skrifttype og størrelse i dit følgebrev som i dit CV.

Vis dine kvalifikationer

Anerkend dine kvaliteter, de er dine unikke salgsargumenter. Vær selvsikker omkring hvad du kan bidrage med. Forklar klart og tydeligt hvordan dine kvalifikationer og erfaring opfylder jobbeskrivelseskriterierne. Vis hvorfor du er den rette kandidat.

Bak dine påstande op med tal og statistikker

Understøt dine påstande med resultater eller referencer i dit følgebrev, der illustrerer, hvornår og hvordan du har brugt din viden og ekspertise. Brug dine arbejdserfarings- eller præstationsafsnit til at uddybe dem i en-to linjer med fokus på nøgleresultater.

Når du har gennemført alle ovenstående trin og sikret, at dit følgebrev er stilrent og klar til at blive sendt, begynde at ansøge!

Dit følgebrev må gerne være engagerende, men kortfattet for rekruttereren eller ansættelseslederen. Hav i mente hvem du sender følgebrevet til, og sørg for, at uanset hvad du siger, at du matcher din læsers forventninger. Vi hos CVMaker ønsker dig alt det bedste på din karrierevej. Ved at følge vores tips og struktur kommer du et skridt tættere på at lande dit drømmejob.

Tips til bedre strukturering af dit følgebrev

Opret dit professionelle CV nu

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.