Sådan opretter man et moderne CV? Se vores eksempler, tips og skabeloner

Tidligere hen var et CV blot en enkel liste med personlige oplysninger, arbejdserfaring og referencer, men i dag er det nødvendigt at få langt mere ned på papiret. Arbejdsgivere søger efter præcist dét, der gør, at du skiller dig ud. Hvordan er din personlighed, hvor i livet befinder du dig, og hvilke moderne egenskaber har du? Klare og stramme regler giver plads til originalitet og kreativitet. Det giver dig mulighed for at gøre dit CV mere personligt, men samtidig er de mange valg også overvældende. Hvordan udnytter du bedst pladsen på dit CV? Hvilke oplysninger søger arbejdsgiverne, og hvordan sørger du for, at dit CV skiller sig ud? Vi hjælper dig gerne på vej med disse brugbare tips til et moderne CV.

Moderne CV - Stanford skabelon

Moderne CV skabelon

Moderne CV – download

Tips 1: start med en personlig profil

Rekruttører og arbejdsgivere vil let og hurtigt kunne se, hvad du har at tilbyde. Derfor er det så vigtigt, at du føjer en personlig profil til dit CV. Brug det første afsnit i dit CV til dette formål, så læseren umiddelbart kan se, hvad du bidrager med. En personlig profil er derfor en kort sammenfatning af dit CV. Hvilke egenskaber kan du tilbyde, hivlken type erfaring har du, og hvordan ser din personlige situation ud? På omkring fem linjer skal du overbevise en potentiel arbejdsgiver om, at du er en interessant kandidat. Vil du gerne gøre et godt indtryk? Så justér din personlige profil en smule afhængigt af, hvilken virksomhed du søger arbejde hos. På den måde kan en arbejdsgiver umiddelbart se, at du har styr på, hvad du søger.

Hvilke ting bør ikke udelades i en personlig profil?

  • Hvilken erfaring har du? Identificér relevante, projekter og jobs
  • Hvad er din situation? Måske er du netop færdiguddannet, du har lavet et karierreskift eller du leder efter en stilling med flere udfordringer
  • Hvilke egenskaber har du? Oplys, hvordan du skiller dig ud og angiv konkrete eksempler
  • Hvad er dine mål? Leder du efter karierremuligheder, eller vil du gerne specialisere dig?

Opret dit professionelle CV nu

Tips 2: anvend en moderne skabelon

Udseende betyder noget, også når det gælder dit CV. Der er ikke nogen, der er tilfredse med en hvid A4-side med sorte bogstaver i Times New Roman, og det gælder også arbejdsgiverne. Gør dit CV mere iøjnefaldende ved at bruge en moderne skabelon med rene billeder, lidt farve og et unikt layout. Det er godt at udmærke sig, og også at fange arbejdsgivers eller rekruttørens opmærksomhed. Det viser også, at du er villig til at bruge tid og opmærksomhed på dit arbejde uden at overse detaljerne.

Er du ikke så god til designsoftware, og synes du, at det er svært at formattere dit CV på en kreativ måde? Det er ikke noget problem, for du kan bare bruge en skabelon. Dette dokument er det perfekte fundament til dig CV, og derpå har du kun brug for at angive nogle oplysninger. På den måde fanger du opmærksomheden med et moderne CV uden at skulle anvende InDesign eller PhotoShop til formålet. Er du nysgerrig efter at vide, hvad mulighederne er? På CVmaker kan du finde forskellige CV-skabeloner, der alle er moderne, bemærkelsesværdige og professionelle.

Tips 3: anvend et effektivt layout

Du har fundet en moderne skabelon, men du skal stadig udfylde dit CV. Traditionelle CV’er opbygges altid i kronologisk rækkefølge. Det betyder, at din sidste arbejdserfaring står øverst. Derpå angiver du anden arbejdserfaring med det første job, du havde, til sidst. Det samme gælder uddannelse og projekter, du har arbejdet med. Fordelen med dette system er, at arbejdsgivere kan se præcist, hvordan du har udviklet dig, men ulempen er, at det er tidskrævende at finde den mest relevante arbejdserfaring. Tid er penge, så det kan gøres mere effektivt.

Derfor er det hensigtsmæssigt at opbygge et moderne CV, der er baseret på relevans. Har du taget en uddannelse eller et kurus, der er et perfekt match til den ledige stilling? Så angiver du dét først, selv om du har taget andre kurser bagefter. Det samme gør sig gældende for din arbejdserfaring. På den måde kan en arbejdsgiver umiddelbart se, hvilken relevant erfaring, du har med i bagagen, og hvor egnet du er til jobbet. Derfor er det altid vigtigt at tilpasse rækkefølgen på dit CV til dén stilling, du søger. Det øger simpelthen dine chancer.

Tips 4: indsæt altid et professionelt foto

Et billede siger mere end tusind ord, så et moderne CV kan ikke fuldendes uden et billede. Rekruttører og arbejdsgivere er ganske enkelt bedre til at huske ansigter end navne. Du skal ikke vedlægge et separat dokument med et foto, men indarbejde fotoet i udformningen af dit CV. Du skal helst placere det højt oppe på siden, så dit ansigt umiddelbart er synligt. Det anbefales, at du ikke bruger et feriefoto eller et gruppefoto. Investér i din fremtid og få taget nogle professionelle fotos hos en erfaren fotograf. En professionel fotograf ved præcist, hvordan du bedst kommer til din ret på et foto.

Hvordan skal dit professionelle foto udformes?

  • Du skal helst anvende et portrætfoto. Hvis det er nødvendigt, så beskær et større foto
  • Brug samme størrelse som et pasfoto
  • Ifør dig det tøj, der passer bedst til din stilling uanset, om det er forretningsmæssigt, afslappet eller formelt
  • Stå foran en neutral baggrund som f.eks. en hvid væg
  • Smil venligt til kameraet, men bevar et afdæmpet ansigtsudtryk

Tips 5: fjern gamle eller irrelevante oplysninger

Mindre er mere, især når det gælder et CV. Nogle mennesker tror, at de imponerer med et 3-siders CV, der er krydret med utallige kurser, projekter og deltidsjobs. I praksis er det uhensigtsmæssigt, da arbejdsgiver blot vil vide, hvilken relevant erfaring du har. Søger du en stilling på et marketingsbureau? Så er det ikke interessant at læse om, at du en gang havde et deltidsjob som maler. Hold dig til dét, som betyder noget her og nu, og vær ikke bange for at fjerne lidt her og der. Faktum er, at det perfekte CV ikke er længere end én side.

Det er også vigtigt at se kritisk på din uddannelse, dine kurser og certifikater. I 90erne var det f.eks. stadig en fordel at have taget et skrivekursus, mens det i dag er gammeldags og forældet. Derfor er det bedst at udelade denne oplysning. Det gælder også certificeringer, der ikke længere er gyldige. Har du taget et kursus i software, der ikke længere anvendes? Så skal du fjerne denne oplysning fra dit CV. På den måde giver du rekruttøren de oplysninger, de reelt har behov for, og du forhindrer, at dit CV ser forældet ud.

Opret dit professionelle CV nu

Tips 6: overvej nøje dine egenskaber og færdigheder

Tidligere arbejdserfaring og en liste med kurser siger noget om dine færdigheder, men ikke det hele. Derfor er det vigtigt, at du sætter endnu større fokus på dine egenskaber og færdigheder. Det gør du med et separat afsnit, hvor du markerer højst fem personlige egenskaber. Gør det kort, koncist og fremfor alt relevant. Overvej nøje den stilling, du søger. Hvilke færdigheder har du brug for til at udføre arbejdet, og har du allerede disse egenskaber? Hvis det er tilfældet, skal du lægge endnu større vægt på dem og give konkrete eksempler.

I denne del af dit CV er det vigtigt at skelne mellem hårde og bløde færdigheder. Hårde færdigheder er målbare og konkrete færdigheder, som du har som f.eks. færdigheder i bestemt software, erfaring med specifikt udstyr eller at tale fremmedsprog. Bløde færdigheder er ikke så målbare men lige så vigtige. Det er disse personlige egenskaber, som gør dig til en god medarbejder som f.eks. fleksibilitet, kommunikationsevner, at være en holdspiller eller problemløser. Du skal angive både hårde og bløde færdigheder for at vise den bedste side af dig selv.

Tips 7: optimér dit CV til den digitale verden

For det første er alle ansøgninger digitale. Det indebærer, at en arbejdsgiver eller rekruttør formodentlig kommer til at se dit CV på en computerskærm, tablet eller smartphone. Derfor er det i reglen kun to tredjedele af dit CV, der er synligt på læserens skærm. Overvej at lægge de vigtigste oplysninger på den øverste del af dit CV. Du kan f.eks. invitere læseren til at rulle nedad for flere oplysninger.

Er du nysgerrig efter at se, hvordan dit digitale CV ser ud på en skærm? Så send dokumentet til din egen bærbare computer, tablet eller telefon, og se, hvilken del af dit CV, der er synligt. Ryger vigtige oplysninger ud eller sluges det meste af skærmen af et foto eller grafisk design? Så skal du justere layoutet på dit CV og teste det igen. Vil du være helt sikker på, at dit CV fungerer godt i den digitale verden? Så send dokumentet til venner eller familie, som har andre telefoner og platforme, så de kan tjekke, om dit CV altid har det bedste layout.

Opret et moderne CV på ingen tid

Det er indlysende, at et moderne CV skal opfylde mange krav. Visse regler som var guldstandarden i flere år, skal du nu til at glemme igen. Desuden spiller udformningen af dit CV en stadigt vigtigere rolle. Har du brug for lidt hjælp til at sammensætte dig CV, eller leder du efter moderne skabeloner, som umiddelbart fanger opmærksomheden? Så brug CVmakers praktiske resurser. Vi hjælper dig på vej med at skabe det perfekte CV til denne moderne tid. Få inspiration fra vores teksteksempler, download én af vores skabeloner, eller kom i gang med vores praktiske CV-opretter. Inden du er klar over det, har du et CV, der skaffer dig drømmejobbet.

Relaterede artikler

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.