Sådan Skriver du et CV Uden Erfaring i 2024 Tip og Eksempler

At skulle på jobmarkedet og lede efter dit første job uden erfaring, kan være en skræmmende og stressende tanke.

Vi har alle været der: Man bruger masser af tid på at skrive og sende ansøgninger, og man får lidt eller ingen feedback fra rekrutterer eller ansættelsesledere på jobs man har søgt. I de fleste tilfælde kan den enkle sætning, ' Vi må desværre meddele dig, at stillingen er besat til anden side', være til stor frustration og håbløshed.

Opret dit professionelle CV nu

Men mist ikke modet, vi er her for at hjælpe dig med at få succes i din jobsøgning.

Mange der står i en situation hvor de skal ud at søge job uden erfaring, vil ikke vide hvor de skulle begynde. Det kan være du lige er blevet færdig med at studere, eller måske fortsat studere eller kan det være du har lyst til at ændre karriere helt.

Uanset hvem du er, har vi samlet en trinvis vejledning og de bedste tips til at hjælpe dig med at oprette et søgeordsstærkt CV der får dig til at står ud fra andre kandidater.

CV Eksempel uden erfaring - Student

CV Eksempel uden erfaring - Student

Download dette CV-eksempel - et universitetsstuderendes CV.

Dette CV-eksempel viser Paul, en tredje årig universitetsstuderende, der ønsker at kickstarte sin karriere inden for Human Resources. Han valgte Berkeley format med én kolonne og en simpel CV-skabelon. I løbet af sine studier fik Paul relevant erfaring, både professionelt og frivilligt. Ved at inkludere uddannelse øverst på CV'et kan vi henlede opmærksomheden på nøglekompetencer og kvalifikationer. Deltids- eller frivillig erfaring er strategisk indarbejdet i afsnittet om yderligere erfaring angivet kun med år.

CV Eksempel uden erfaring - Praktik

CV Eksempel uden erfaring - Praktik

CV Eksempel uden erfaring - Praktik .

Dette CV-eksempel viser Katrine Andersen, en nyuddannet der ønsker at kickstarte en karriere gennem en praktikplads. Med Otago CV-skabelonen viser hun sin erfaring gennem uddannelse og bijob, mens hun gør opmærksom på sine tekniske og sproglige færdigheder.

CV Eksempel Uden Erfaring - Ny karriere

CV Eksempel Uden Erfaring - Ny karriere

Download dette CV-eksempel - Ny karriere CV.

Dette CV-eksempel fokuserer på Isabella, en HF-studerende, der søger et job hvor hun kan bruge sine færdigheder som kundeservice og sprogfærdigheder for at få en konkurrencefordel. Afsnittet om yderligere erfaring beskriver, hvordan hun har spillet en nøglerolle i sit frivilligt arbejde. Hun demonstrerer tydeligt sit engagement, teamwork og lederevner. Denne Auckland CV-skabelon er velstruktureret, kortfattet og velformateret, hvilket ser tiltalende ud og er let at læse af rekrutterer.

Tips til, hvordan man skriver et CV uden erfaring

Start med at opret et jobspecifikt CV. I modsætning til et master-CV er et jobspecifikt CV et dokument, der beskriver dine erhvervserfaringer og uddannelse, der er relevant for et bestemt job eller branche. I modsætning til et generisk CV, som man kan bruge til at søge forskellige jobs; Viser et jobspecifikt CV de færdigheder og erfaringer, der er mest relevante for den stilling du søger.

Er du teenager, 16-årig eller skoleelev har du højst sandsynligt ikke særlig meget erfaring, men måske har du fundet et job, der fanger dit øje? Det næste skridt vil være research. Hvad søger de i jobbeskrivelsen samt hvad kan du tilbyde, hvad står virksomheden for, før du opretter et CV.

Når du er færdig med researchen, skal du oprette en liste med nøgleord jobbet kræver og færdigheder du opfylder og indarbejde dem i dit CV. Dette viser engagement og dedikation i det arbejde du har lagt i at skræddersy dit CV til jobbet samt viser rekrutterer, at det er noget du virkelig brænder for.

For mere information, læs vores artikel om, hvordan du skriver et godt CV.

Dit CV skal være klar og tydelig!

Ingen ønsker at læse irrelevante ansøgninger samt CV’er om forskellige jobs du har siddet med. En rekrutterer- eller ansættelseschef har 9 sekunder at skimte igennem dit CV, make it count! Have kun det med i ansøgningen og CV’et som er relevant for jobbet og gøre det lettere for dem at vurdere dine vigtigste styrker og kvalifikationer.

Hvis du skriver et CV uden erfaring, skal du fokusere på at fremhæve de færdigheder og erfaringer, der er mest relevante for jobbet du søger. Hold din skrivning klar, tydelig, og til pointet, prøv ikke at overvælde rekrutterer med unødvendige detaljer.

For at lære mere om, hvordan du laver et stærkt CV, og hvordan du optimerer det til ATS, henvises du til vores artikel om, hvordan du forbedrer dit CV.

Inkorporer stærke handlingsverber

Et andet CV-tip er at bruge nøgleord og handlingsverber til at formidle dit budskab mere effektivt. Denne taktik gør dit CV mere scanningsvenlig af både rekrutterer og ATS, hvilket kan fører til flere jobsamtaler. Desuden hjælper handlingsverber og nøgleord dig med at gør dit CV mere koncis og til pointet.

Se eksempel forneden:

 • Undgå: I min tid som marketingassistent steg salget betydeligt over et par måneder.
 • Inkluder: Opnåede en stigning på 30% i salget over fem måneder ved at indlede proaktiv kundesupport og drive nye salgsstrategier.

Opret dit professionelle CV nu

Vis din personlighed i en personlig profil

Hvis du ansøger om drømmejobbet, skal du lade din begejstring for jobbet skinne igennem i din personlige profil, også kendt som resumé.

Den generelle tommelfingerregel er at holde din personlig profil tekst kort og til pointet. Teksten skal generelt ikke mere end seks linjer lang, afhængigt af din CV-skabelon og erfaringsniveau.

I din Personlig profil skal du vise, hvorfor du er den rette person for et bestemt job og hvorfor du mener, at du passer bedst til rollen. Brug også dette afsnit til at fortælle om dine langsigtede karrieremål, mens du holder det kort og præcist. Dette kan hjælpe med at vise dit engagement og ambition.

For at læse mere, se artiklen om, hvordan du skriver en personlig profil.

Personprofileksempler til CV uden erfaring:

Eksempel på personlig profil for gymnasieelev-CV

Entusiastisk og datadrevet afgangselev, der brænder for markedsføring. Demonstreret praktisk erfaring med offentlige taler, kundeservice og teamledelse. Søger at udnytte kommunikations- og analytiske færdigheder til at kickstarte en karriere som marketingassistent i en teamorienteret opstart eller lille virksomhed.

Eksempel på karriereændring CV personlig

Entusiastisk og detaljeorienteret fransk-engelsk oversætter, der sigter mod at skifte karriere som teknisk forfatter. Hurtig lærer med demonstrerede kommunikationsevner i forskellige multikulturelle og faglige indstillinger. Ivrig efter at kickstarte en karriere i en international og teamorienteret virksomhed som praktikant eller entry-level forfatter.

Eksempel på bachelorstuderendes CV, personlig profil

Opmærksom og organiseret tredjeårig jurastuderende med hovedfag i international menneskerettighedslovgivning, erfaring med at opbygge partnerskaber med klienter og vidende om retssager og sagstransskriptioner. Dygtig til juridisk forskning, dokumentarkivering og tidsstyring. På jagt efter en entry-level jobstilling som politisk rådgiver i et respekteret og professionelt advokatfirma.

Uddannet Data Scientist CV personlig profil eksempel

Analytisk og resultatdrevet dataforsker uddannet med stærk viden om JavaScript, Python, Scala, SQL og R. Erfaring med maskinlæring og statistiske værktøjer. Dygtig til at konvertere komplekse data til rene og letforståelige resultater. Demonstreret fremragende kommunikations- og datavisualiseringsevner. Leder efter en ny praktikplads til at ansøge om og forbedre mine programmeringsevner.

Udnyt overførbare færdigheder

Overførbare færdigheder er evner, du kan anvende til forskellige job og brancher og kan hjælpe med at løfte dit CV, hvis du har lidt eller ingen erfaring.

Disse er ofte brede og værdifulde, hvilket viser, at kandidater kan lære nye ting, tænke kritisk og arbejde effektivt sammen med andre. I nogle tilfælde har du nogle af de nødvendige færdigheder, men ikke i alle, der er at kunne identificere overførbare færdigheder en fordel.

CV-eksperter anbefaler at omdanne disse færdigheder til professionelle hårde eller bløde færdigheder. Husk, at de færdigheder, du vælger, skal stemme overens med dine ønskede jobmål. Med lidt eller ingen erhvervserfaring opfordrer vi dig til at lægge vægt på overførbare færdigheder opnået gennem træning, projekter, frivilligt arbejde eller andre fritidsaktiviteter, der vil styrke dit CV.

Eksempler på overførbare færdigheder:

 • Kritisk tænkning
 • Tilpasningsevne
 • Gruppearbejde
 • Projektledelse
 • Lederskab
 • Dataanalyse

For at lære mere om de forskellige typer færdigheder at sætte på et CV, læs vores artikel om, hvilke færdigheder du skal sætte på et CV.

Gør opmærksom på din uddannelse og kvalifikationer

Hvis du har lidt eller ingen erhvervserfaring, skal du flytte dit CV's fokus til din uddannelse og kvalifikationer. Tøv ikke med at sætte uddannelse over erhvervserfaring, hvis det er mere relevant for stillingen og viser at du er egnet til jobbet.

Tips til, hvilke oplysninger der skal medtages i uddannelsesafsnittet:

 • Title (bachelor, kandidat, ph.d.) med den endelige karakter
 • Specialetitel og afsluttende karakter (kun hvis det er 70 eller mere)
 • Titel beskrivelse
 • Relevante kurser
 • Honours grad eller certifikat
 • Erasmus-programmet.

At skrive en titelbeskrivelse er en strategisk måde at fremvise den relevante viden, der adskiller dig fra andre kandidater. Hvis du mangler erhvervserfaring, skal du bruge den til at fremhæve overførbare færdigheder fra dine studier, som kan anvendes i jobbet.

Derudover kan du også medtage følgende oplysninger i dit CV:

 • Praktikplads Lærlingeuddannelse
 • Akademiske resultater eller publikationer
 • Se vores artikel om, hvordan du angiver uddannelse på et CV for at få mere indsigt.

Hvis du stadig er usikker på, hvordan du skriver et CV uden erfaring eller kvalifikationer, skal du tænke ud af boksen og vise, at du har potentialet til at være en værdifuld ressource for virksomheden. Genovervej din strategi, og skift fokus til resultater for at demonstrere dit potentiale.

Anvend et kompetencebaseret CV-layout

Føler du, at du ikke har nok erfaring at medtage i dit CV?

Eksperter hos CVMaker anbefaler at oprette et færdighedsbaseret format. Denne type CV understreger dine kvalifikationer og færdigheder. Det er bedst egnet til dem, der er nye i branchen eller skifter karriere.

Hvis du vil vide mere, kan du se, hvordan du skriver et færdighedsbaseret CV.

Brug den yderligere erfaring CV-sektion

De fleste arbejdsgivere foretrækker at ansætte kandidater med relevant erhvervserfaring, selvom du ikke har en uddannelse, der er relevant for jobbet.

Hvis du kæmper for at tilføje erfaring til din erhvervserfaringssektion, kan du overveje at oprette en yderligere erfaringssektion for at uddybe frivilligt arbejde, hobbyer og interesser, studenterforeninger eller andre sideaktiviteter.

Selv med ikke-betalt erhvervserfaring kan du stadig drage fordel af de færdigheder og resultater, du har opnået.

For at lære mere, se artiklen om, hvordan man skriver et moderne CV.

Hvis du mangler relevant erfaring inden for et af de førnævnte områder, kan oprettelse af et projektbaseret CV være en anden løsning. Det er en mindre almindelig type CV, der fokuserer på håndgribelige færdigheder og resultater opnået gennem konkrete projekter.

Tilføj målbare resultater fra projekter eller deltidsjobs

Forbedre dit CV ved at tilføje målbare resultater, også kaldet karriereresultater, for at bevise dine evner. Kvantificer ved at tilføje tal og resultater såsom:

 • Salgsvækst i procent
 • Succesfulde projekter
 • Modtagne priser eller kampagner.

Dette sikrer, at du giver klare beviser for, at du er kvalificeret til jobbet, hvilket gør dit CV mere attraktivt for rekrutterer og ansættelsesledere.

Eksempler på resultater:

 • Udviklede og lancerede en mobilapp, der modtog 1,000+ downloads inden for den første måned.
 • Organiserede og var vært for en velgørenhedsbegivenhed, der indsamlede 20.000 DKK til en lokal samfundsorganisation.
 • Opnåede en certificering i Digital Marketing fra Google Digital Garage med en score på 95%.

Se, hvordan du tilføjer resultater til et CV for at få flere oplysninger.

Boost dit CV uden erfaring med kurser og certifikater

Hold dig foran konkurrenterne ved at tilmelde dig onlinekurser og opnå relevante certifikater. Kontinuerlig læring viser dit engagement i faglig udvikling og udstyrer dig med up-to-date færdigheder og viden.

Eksempler på kurser og certifikater:

 • Kodning af bootcamp (HTML, CSS og JavaScript), Udacity
 • Certifikat i Social Media Marketing, Coursera
 • Kreativt skriveværksted, Skillshare

Se, hvordan du tilføjer kurser og certifikater på et CV for at få flere oplysninger.

Vigtigste takeaways

Når du begiver dig ud på din rejse mod dit første job eller et karriereskift, skal du huske, at udfordringer simpelthen er springbræt til vækst.

Vores guide til at skrive et CV uden erfaring har udstyret dig med de mest effektive strategier til at øge dine muligheder for jobinterviews.

Men før du tager dit næste skridt, skal du tage et øjeblik til at reflektere over dine karrieremål og styrker - det er det første skridt på din vej mod succes.

Lad os opsummere

Lad os opsummere

Næste skridt?

For at hjælpe dig med at oprette et CV med opdaterede standarder, så glem ikke at kigge på vores tjenester nedenfor:

 • CV Builder: Udforsk nogle af vores professionelle CV-skabeloner, til at hjælpe dig med at oprette et skræddersyet og velformateret CV.
 • Cover Letter Builder: Ansøg job med matchende CV og følgebrevskabelon med et stilrent layout, så du nemt kan tilpasse og justere til dit drømmejob.
 • CV-skrivetjeneste: Kontakt en af vores eksperter for at modtage feedback og få hurtig, professionel rådgivning om at skræddersy dit CV til et bestemt job.
 • Blog: se vores vejledninger samt korte artikler for at lære mere om de bedste strategier til at forbedre dine jobmuligheder.

Følg vores ovenstående tips til, hvordan du skriver et CV uden erfaring for at starte din nye karriererejse.

Opret dit professionelle CV nu

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den bedste skrifttype til et CV uden erfaring?

Vælg en professionel, letlæselig standardskrifttype som Arial, Calibri eller Times New Roman. Disse skrifttyper er rene og bredt accepterede, hvilket får dit CV til at se poleret og letlæselig ud. Undgå dekorative eller overdrevent stiliserede skrifttyper, da de kan distrahere rekrutteringsfolk fra indholdet af dit CV.

Se den bedste skrifttype på en CV-artikel for mere inspiration.

Skal jeg tilføje hobbyer og interesser til mit CV uden erfaring?

Inkludering af hobbyer og interesser på dit CV kan give indsigt i din personlighed og demonstrere teamwork, kreativitet eller lederegenskaber.

Men hvis du har begrænset plads, eller hvis de ikke er direkte relevante for det job du søger, foreslår vi at du prioriterer andre sektioner såsom færdigheder, uddannelse eller erhvervserfaring.

Hvis dine hobbyer stemmer overens med jobbet eller viser overførbare færdigheder kan dine chancer for succes øges.

Læs vores hobbyer og interesser i en CV-artikel for mere information.

Hvad er det bedste format til et CV uden erfaring?

Vælg formatet baseret på jobkrav og dit erfaringsniveau.

Kronologisk: Velegnet til erfarne fagfolk med en relevant arbejdshistorie.

Færdighedsbaseret: Ideel til kandidater på begynderniveau med værdifulde færdigheder, men ingen erfaring.

Kombineret: Fleksibelt format, der passer til forskellige kandidater, fremhæver færdigheder og arbejdshistorie.

Husk, at en traditionel måde at oprette et CV på er at bruge et kronologisk format. Hvis det er dit mål, kan du overveje at oprette et afsnit kaldet 'Website & socials' i stedet for at gå i dybden med dine overførbare færdigheder og projekter.

Hvordan får du CV'et til dit første job til at skille sig ud?

For at sikre, at dit CV fanger opmærksomheden fra, rekrutterer eller ansættelsesledere, skal du følge disse strategier:

Skræddersy CV til hver ansøgning: Lav et unikt CV til hvert job, du ansøger. Fremhæv færdigheder og erfaringer, der stemmer overens med de specifikke jobkrav, der er nævnt i opslaget.

Fremvis overførbare færdigheder:

Fremhæv færdigheder, der er erhvervet gennem uddannelse, frivilligt arbejde eller praktikophold. Fokuser på evner som teamwork, kommunikation og problemløsning.

Vis en stærk personlig profil: Skriv en kortfattet, men stærk personlig erklæring, der afspejler din passion for branchen og hvorfor du passer til rollen. Lad din entusiasme skinne igennem.

Ved at tilpasse dit CV og lægge vægt på overførbare færdigheder samt udarbejde en overbevisende personlig profil, er du mere tilbøjelig til at lande den vigtige jobsamtale.

Sådan overkommer man manglende erhvervserfaring på et CV

Det første skridt er at fokusere på overførbare færdigheder. Fremhæv færdighed opnået gennem uddannelse, frivilligt arbejde, praktikophold og fritidsaktiviteter.

Derudover kan du overveje at oprette et færdighedsbaseret eller projektbaseret CV for at fremvise håndgribelige færdigheder udviklet gennem specifikke projekter.

Skræddersy dit CV for at fremhæve disse færdigheder og vis at du er egnet til jobbet trods manglende erhvervserfaring.

Hvad er ATS, og hvordan skal du optimere til det?

For at øge dine chancer for at lande dit drømmejob skal du være opmærksom på ansøgersporingssystemer (ATS), da mange store virksomheder bruger dem til at filtrere de bedste kandidater ud baseret på hvor mange års erfaring de har, specifikke færdigheder samt nøgleord fra jobbeskrivelsen.

Selvom det muligvis ikke gælder for en kasserer, chauffør, tjener eller servitricerolle, er dette værktøj praktisk for rekrutterer at scanne gennem applikationer og undgå manuelt at læse hundredvis af CV'er. Så sørg for at oprette et ATS-venligt CV for at få en konkurrencefordel i forhold til andre.

Opret dit professionelle CV nu

Relaterede artikler

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.