Eksempel på et cv til en stilling som Salgschef

Når du skal udarbejde et effektivt CV til en stilling som salgschef er det helt afgørende, at du formidler de mest relevante oplysninger om dig selv på en måde, der understøtter dine karierremål. I modsætning til andre CV’er, lægger et Salgschef-CV større vægt på målbare resultater og motivation, der kan fremme virksomhedens omsætning og opnå gode salgsresultater. Er du klar til skrive et overbevisende salgs-CV? Lad os se at komme i gang.

Opret dit professionelle CV nu

Master-CV for en Salgschef

Et master-CV er et omfattende dokument med en udførlig liste over dine kvalifikationer samt bløde og hårde færdigheder. Det omfatter uddannelse, erhvervserfaring, certificeringer, kurser, belønninger, udgivelser, præsentationer, frivilligt arbejde mv. Du bruger Master-CV’et til at udarbejde det jobspecifikke CV.

Jobspecifikt CV for en Salgschef

Når du udarbejder dit jobspecifikke Salgschef-CV skal du medtage de oplysninger fra master-CV’et, der har direkte relevans for den stilling, du søger. Desuden skal du sørge for at bruge nøgleord fra stillingsopslaget, så dit CV er optimeret til ATS-software (Applicant Tracking System Software), der screener ansøgninger og CV’er for de nøgleord, der i stillingsopslaget beskriver den kandidat, der søges. ATS-software bliver mere og mere udbredt, så hvis ikke du bruger nøgleordene fra stillingsopslaget, risikerer du at blive frasorteret, før din ansøgning og dit CV overhovedet bliver læst.

Eksempel på et Salgschef-CV

Eksempel på et Salgschef-CV

Download dette eksempel - CV for Salgschef

I eksemplet ovenfor præsenterer Gregers Stolpedal sig med en lederprofil indenfor salg. CV’et fremhæver unikke kompetencer bl.a. særlig interesse i det kinesiske marked samt, han taler kinesisk, og at han gerne vil udstationeres, hvilket igen giver et indtryk af en meget målrettet kandidat.

Opret dit professionelle CV nu

Hvad skal du have med i dit Salgschef-CV?

Når du har læst stillingsopslaget og researchet stillingen og virksomheden grundigt samt noteret nøgleordene, er tiden kommet til at udarbejde dit CV. CV’et skal som minimum have en god struktur og indeholde de væsentligste oplysninger såsom en personlig profil, erhvervserfaring samt din uddannelsesmæssige baggrund.

Personlig profil til et Salgschef-CV

Den personlige profil er en kort præsentation af, hvem du er. Den er typisk på 5-7 linjer, og det er din chance for at give en potentiel arbejdsgiver et indtryk af, hvem du er udover de faktuelle afsnit som afsnittene med erhvervserfaring og uddannelse. Da den personlige profil er den første chance, du har til at imponere en potentiel ansættelsesmedarbejder med din viden og erfaring inden for branchen, skal den nøje afspejle din aktuelle motivation og dine mål.

Når du udarbejder den personlige profil, skal du være særligt opmærksom på din sætningsstruktur, nøgleord og sproget generelt. Du kan f.eks. bruge handlingsverber for at vise, at du er proaktiv, opnår dine mål og gennemfører dine opgaver.

Du kan også se vores artikel med gode råd til, hvordan du udarbejder en personlig profil til dit CV.

Herunder kan du se afsnittet med den personlige profil fra Gregers Stolpedals CV.

Personlig profil til et Salgschef-CV

Hvilke færdigheder skal medtages på et Salgschef-CV?

Du skal dels bruge dit master-CV og dels læne dig tæt op ad stillingsopslaget, når du udvælger hvilke færdigheder du medtager på dit CV. Vælg de færdigheder, der har størst relevans for den stilling du søger. Du skal huske at medtage både hårde og bløde færdigheder samt være opmærksom på, hvilke overførbare færdigheder du har. De hårde færdigheder er målbare og lette at definere, mens de bløde færdigheder beskriver dine personlige egenskaber og karaktertræk. De overførbare færdigheder er de færdigheder, du tilegner dig hele vejen igennem dit personlige og professionelle liv.

Eksempler på hårde færdigheder til et Salgschef-CV

 • Salgsprognoser og -analyser
 • Færdigheder i CRM-software
 • Telefonsalg og lead generation
 • Mersalgsteknikker
 • Produktkendskab
 • Forhandling og afslutning af forhandling
 • Sprogkundskaber
 • Budgetter
 • Marketing

Eksempler på bløde færdigheder til et Salgschef-CV

 • Kommunikationsevner
 • Resultatorienteret
 • Sociale kompetencer
 • Følelsmæssig intelligens
 • Positiv holdning
 • Analytisk og strutureret
 • Selvstændig og initiativrig

Eksempler på overførbare færdigheder til et Salgschef-CV

 • Teamwork
 • Problemløsning
 • Lederskab
 • Tidsstyring
 • Samarbejde
 • Ledelse

Erhvervserfaring til et Salgschef-CV

Som vi allerede har nævnt skal du også sætte dig grundigt ind i, hvad der kræves af stillingen, og hvilken kandidat virksomheden søger. Vi vil foreslå, at du stiler efter 4-6 linjer, der kort beskriver dine ansvarsområder. Når du på denne måde strukturerer afsnittet med erhvervserfaring, sikrer du, at du skaber et iøjnefaldende og effektivt CV.

Du skal huske at bruge aktive verber og relevante nøgleord, der opsummerer dine arbejdsområder og resultater. Fokus skal ligge på de målbare og praktiske resultater, der illustrerer dit potentiale for en ny arbejdsgiver. Du kan desuden læse vores artikel med 8 tips til at fremhæve din erhvervserfaring på CV’et.

Eksempler på erhvervserfaring på et Salgschef-CV

Herunder kan du se er par eksempler på erhvervserfaring.

Eksempler på erhvervserfaring på et Salgschef-CV

Yderligere erfaring på et Salgschef-CV

Når du skriver dit CV, skal du angive din seneste erhvervserfaring først og kun medtage din erfaring fra de seneste 10-15 år. Hvis du har erfaring, der er relevant for den stilling, du søger, der ligger længere tilbage i tiden, kan du fremhæve de tværgående færdigheder i afsnittet ”Yderligere erfaring” på dit CV.

Du kan finde flere tips til, hvordan du skriver dette afsnit på dit kundeservice-CV, i vores vejledning om erhvervserfaring.

Uddannelsesafsnittet på et Salgschef-CV

Der er ikke noget decideret krav om, at du skal have gennemført en videregående universitetsuddannelse såsom en kandidatgrad i international business eller en cand.merc. for at få en stilling som salgschef. Du kan også have en professionsbachelor eller en merkantil erhvervsakademiuddannelse. Det afgørende er, at du har en afsluttet uddannelse efter folkeskoleniveau, der enten er relevant for en salgschef, eller at du har suppleret din viden indenfor salg fra ervhvervserfaring og/eller kurser. De fleste rekruttører lægger mindre vægt på de formelle kvalifikationer til salgsstillinger. I stedet fokuserer de typisk på, at du har praktisk erfaring og færdigheder, der er relevante for stillingen.

Udover uddannelsesafsnittet kan du også vælge at oprette et selvstændigt afsnit, der opremser de relevante kurser, du har taget før, sideløbende med eller efter endt uddannelse.

Sådan vælger du den bedste skabelon til et Salgschef-CV

Vi anbefaler vi, at du vælger en skabelon, der understøtter, at du er dynamisk og resultatorienteret, som f.eks. Berkeley, Otago, Cambridge eller Oxford, der er stilrene skabeloner, hvor et par af dem har en smule farve. Hvis du vælger at bruge en skabelon med foto, skal du sørge for, at fotoet er taget for nyligt, samt at det er professionelt. Du kan læse mere i vores artikel om at bruge fotos på CV’et.

De vigtigste punkter

Så er tiden inde til at afslutte og opsummere de vigtigste punkter fra denne vejledning til at skrive et effektivt CV som Salgschef.

 • Sørg for at målrette dit jobspecifikke CV til det enkelte stillingsopslag
 • Brug tid på at skrive en god personlig profil
 • Brug handlingsverber, og fat dig i korthed
 • Udarbejd et professionelt og gennemarbejdet CV
 • Udarbejd en relevant og beskrivende personlig profil, der afspejler dine bedste hårde, bløde og overførbare færdigheder samt dine karrieremål
 • Fremvis dine resultater med målbare resultater

Held og lykke med jobsøgningen. Hvis du har brug for hjælp undervejs, kan du eventuelt overveje at bruge vores CV-service.

Opret dit professionelle CV nu

Relaterede artikler

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.