Sådan skriver du et ingeniør-CV (Vejledning, Eksempler og Tips)

Hvis du nyder at løse problemer i den virkelige verden, kan en karriere inden for Ingeniør faget være noget for dig. Uanset om du er erfaren eller i starten af din karriere, giver denne CV-guide dig indsigt i, hvordan du skriver et ingeniør-CV og branchestandardtips, der hjælper dig med at lande flere interviews.

Ingeniørfaget dækker over et bredt erhverv, der omfatter, men ikke er begrænset til:

 • Maskiningeniør
 • Civilingeniør
 • Elektroingeniør
 • Softwareingeniør
 • Netværksingeniør
 • Industriel ingeniør
 • Kemiingeniør
 • Luftfartsingeniør
 • Lydtekniker

Det endelige mål er at finde en balance mellem at give nok detaljer til at demonstrere dine færdigheder og samtidig sikre, at dit ingeniør-CV forbliver kort og præcist, ansøgersporingssystem (ATS) venligt og skræddersyet til dine karrieremål. Denne artikel tilbyder en omfattende guide til oprettelse af et moderne CV, der viser din ekspertise og erfaring. Så hvis du er klar til at lære at skrive et godt ingeniør-CV, lad os komme i gang!

Eksempel på ingeniør-CV

Eksempel på ingeniør-CV

Download dette CV-eksempel - ingeniør-CV

Michelle er en erfaren maskiningeniør med fem års erfaring med at løse komplekse, virkelige problemer med innovative tekniske design. Hun er en kreativ problemløser, der søger en ny udfordring. Michelle har valgt Stanford-skabelonen, et stilrent, moderne ingeniør-CV.

Med CVMaker kan du også matche et ingeniør følgebrev, der skal ledsage dit CV!

Opret dit professionelle CV nu

Hvad skal man have med i et ingeniør-CV?

Ingeniører forstår vigtigheden af en plan. Uanset projektets omfang eller størrelse tager de bedste ingeniører tid til at analysere formål, mål, forhindringer, budgetter og hver variabel, før de starter. Heldigvis er det relativt ligetil at skrive et godt CV. De vigtigste afsnit omfatter:

Must-have CV sektioner

Personlige oplysninger: Skal inkludere e-mailadresse og kontaktnummer

Personlig profil: Oversigt over dine erfaringer og kvalifikationer

Erhvervserfaring: Brug punkttegn og handlingsverber

Færdigheder: Demonstrer din egnethed til rollen

Uddannelse: Angiv dine seneste relevante kvalifikationer

Sandheden er, at projektets størrelse eller omfang er irrelevant, når du opretter din CV-struktur. Eksemplet med ingeniør-CV ovenfor viser de primære sektioner, du skal inkludere uanset speciale.

Pro Tip

Når du skiver dit CV til en bestemt rolle, skal du henvise til eksisterende research eller lave en ny research på den stilling du er interesseret i, for at sikre at du bruger de korrekte keywords og færdigheder, der er relevante og målrettet til stillingen.

Angiv dine karriereønsker som ingeniør i en personlig profil

En god personlig profil indeholder din titel, erfaring, karriereønske og bløde færdigheder, der er relevante for det job, du målretter mod. Det er en glimrende mulighed for at give yderligere detaljer, der kan fange læserens opmærksomhed og blive godkendt af ATS. Læs mere om, hvordan du skriver en personlig profil.

Tips til personlig profil

 • Skræddersy det til jobbet
 • Fremvis dine unikke kvalifikationer
 • Inkorporerer nøgleord
 • Hold det kort og præcist

Maskiningeniør CV - eksempel personlig profil

Dedikeret maskiningeniør med 10 års erfaring i design og implementering af innovative løsninger. Stærk teknisk baggrund og ekspertise inden for CAD-modellering, stressanalyse og materialevidenskab. Dygtig til at samarbejde med tværfunktionelle teams for at optimere produktets ydeevne og effektivitet

Civilingeniør CV - eksempel personlig profil

Resultatorienteret civilingeniør med 5 års omfattende erfaring med ledelse og udførelse af komplekse byggeprojekter. Dygtig til projektplanlægning, omkostningsestimering og ressourceallokering. Dygtig til at bruge AutoCAD og anden designsoftware til at skabe nøjagtige tegninger. Fremragende kommunikations- og sociale færdigheder, der fremmer effektivt samarbejde med projektets interessenter.

Elektroingeniør CV - eksempel personlig profil

Professionel og innovativ elektroingeniør med 5+ års dokumenteret succes med at designe og implementere elektriske systemer. Erfaring med strømfordeling, styresystemer og automatisering. Dygtig til at bruge værktøjer som MATLAB og PLC programmering. Dygtig til fejlfinding og løsning af komplekse elektriske problemer.

Industriel ingeniør CV - eksempel personlig profil  

Detaljeorienteret industriingeniør med baggrund i procesoptimering og effektivisering. Dygtig til at analysere og redesigne arbejdsgange for at øge produktiviteten. Dygtig til at udnytte værktøjer som Six Sigma og Lean metoder. Fremragende projektledelse og kommunikationsevner, der muliggør effektiv koordinering med tværfunktionelle teams.

Kemiingeniør CV - eksempel personlig profil

Dynamisk kemiingeniør med et stærkt fundament i kemiske processer og produktion. Erfaring med procesdesign, optimering og kvalitetskontrol. Dygtig til at bruge simuleringssoftware til procesmodellering. Stærke analytiske og problemløsende færdigheder kombineret med en forpligtelse til sikkerhed og miljømæssig bæredygtighed.

Nyuddannet ingeniør CV - eksempel personlig profil

Nyuddannet med en Master i Engineering samt Mechanical Design og Engineering Management. Lærenem, dygtig til at dyrke positive relationer og kendt for solidt teamsamarbejde, leverer konsekvent leverer til tiden og opretholder høje kvalitetskontrolstandarder.

Hvis du vil vælge en mere teknisk tilgang, kan du blive inspireret af følgende CV.

Opret dit professionelle CV nu

Nævn relevante tekniske færdigheder

En ingeniør kan have mange personlighedstræk, men noget, der er fælles for dem, er de tekniske og analytiske evner, øje for detaljer og en umættelig nysgerrighed efter at gøre en forskel.

Når det kommer til at tilføje færdigheder, er det ret ligetil. Færdigheder på et CV skal balancer mellem hårde, bløde og overførbare færdigheder. I nogle tilfælde som ingeniør, skal du uddybe tekniske færdigheder som software og værktøjer.

Pro tip

CV-færdigheder: Hårde færdigheder erhverves gennem formel læring og specifik træning, mens bløde færdigheder relaterer til, hvordan du interagerer med andre og styrer dit arbejde.

Eksempler på hårde færdigheder:

 • Agil projektledelse
 • Administration af websted
 • Strukturel analyse.

Eksempler på bløde færdigheder:

 • Problemløsning
 • Kritisk tænkning
 • Opmærksomhed på detaljer.

Eksempler på overførbare færdigheder:

 • Analytiske færdigheder
 • Tilpasningsevne
 • Interview.

Eksempler på tekniske færdigheder:

 • SolidWorks
 • AutoCAD
 • MATLAB.

For mere information om hvordan du kan skrive om færdigheder, læs mere her.

Erhvervserfaring på et ingeniør-CV

Ansættelseshistorikken skal stemme overens med det, du har angivet i din ansøgning. Dette er for at sikre ensartethed, hvilket fører til ærlighed og gennemsigtighed. Vi foreslår, at du angiver dine seneste projekter først, der også er relevante for dit ønskejob.

Maskiningeniør, Precision Dynamics Engineering, London | 2019 - 2023

Ledede maskintekniske projekter, optimerede effektiviteten og minimerede driftsrisici. Gennemførte omfattende analyser af mekaniske systemer, identificerede forbedringsområder og implementerede præcise tekniske løsninger. Samarbejdede med tværfunktionelle teams for at evaluere projektets gennemførlighed og leverede regelmæssige opdateringer til den øverste ledelse.

 • Implementerede innovative designløsninger, hvilket resulterede i en reduktion på 15% i produktionsomkostninger og en stigning på 20% i den samlede projekteffektivitet.
 • Udviklede og udførte præcisionsfremstillingsprocesser, opnåede en succesrate på 98% i at opfylde kvalitetsstandarder og reducere defekter med 15%.

Civilingeniør på begynderniveau, University of London | 2023

Engageret i samarbejdsmæssige problemløsningssessioner, bidragende ideer og læring fra erfarne teammedlemmer for at løse tekniske udfordringer. Brugte CAD-software (Computer-Aided Design) til at skabe detaljerede 3D-modeller og tekniske tegninger, hvilket letter effektiv kommunikation inden for ingeniørteamet.

 • Præsenterede resultater på universitetets årlige ingeniørsymposium, der tjener anerkendelse for innovativ indsigt og bidrager til løbende diskussioner om bæredygtig ingeniørpraksis.
 • Modtaget ros for at demonstrere en stærk arbejdsmoral, tilpasningsevne og evnen til at bidrage effektivt til et professionelt ingeniørteam under sommerpraktik hos ABC Engineering Solutions.

Se hvordan du skriver om erhvervserfaring på et CV, for flere tips tjek nedenfor:

Tips til erhvervserfaring

 • Angiv både arbejdsopgaver og resultater
 • Start dine sætninger med handlingsverber
 • Vær kort og præcis
 • Brug tal til at demonstrere dine resultater

Se vores tips til, hvordan du skriver et CV uden erfaring, hvis du skifter karriere eller mangler erhvervserfaring.

Nævn ingeniøruddannelse og kvalifikationer

Mens mange jobsøgende mener at de skal sætte hele deres uddannelseshistorie fra folkeskole til doktorgrad, er faktum dette, at arbejdsgiverne kun er interesseret i højeste niveau af afsluttet studie. Se hvordan du angiver uddannelsen på et CV for flere tips.

Tips til uddannelse

 • Uddannelses fulde navn
 • Institution og placering
 • Færdiggørelsesdato, forventet færdiggørelsesdato eller igangværende
 • Relevante kurser, projekter eller priser

For at blive kvalificeret ingeniør i Danmark skal du gennemføre en bachelorgrad og helst fra et akkrediteret universitet. Se vores færdighedsbaserede CV-eksempel eller kandidat-CV-artikel, hvis du har lidt eller ingen erfaring.

Boost dit ingeniør-CV med kurser og certifikater

Dette afsnit varierer, afhængigt af hvilken type job du sigter efter. De fleste jobs vil ikke kræve specifikke certificeringer eller licenser. Certificeringer i nogle specialiteter hjælper dig med at få en konkurrencefordel. Nedenfor er der nogle af de kritiske certificeringer, du måske vil sætte på dit ingeniør-CV:

 • Niveau 3: Engineering, City & Guilds
 • Niveau 2: Certifikat i Engineering Operations, City & Guilds
 • PMI Agil certificeret praktiserende læge (PMI-ACP)
 • CompTIA-sikkerhed+ ASQ-certificeret kvalitetsingeniør (CQE).

Se artiklen om kurser og certifikater for at få mere viden om forskellen mellem kurser, certificeringer, licenser eller faglig uddannelse.

Opret dit professionelle CV nu

Vigtigste takeaways

Med indsigt i, hvordan man laver et godt ingeniør-CV og vigtigheden af at skræddersy dit CV til et specifikt job, er du allerede et skridt foran konkurrenterne. Som ingeniør har du trænet hårdt i at udtænke praktiske løsninger på problemer ved at følge en etableret proces.

Top Ingeniør-CV Tips

 • Skræddersy CV'et til hver ansøgning, så det passer til de specifikke jobkrav.
 • Angiv tydeligt din uddannelsesmæssige baggrund og års erfaring.
 • Sørg for, at du skriver klart og præcist ved at inkorporere relevante keywords.
 • Vis resultater eller karriereresultater igennem hele dit CV.
 • Fremhæv hårde og bløde færdigheder, når du nævner værktøjer eller teknologier, du er dygtig til.

Næste skridt?

For at sikre, at dit CV nøjagtigt repræsenterer dine færdigheder og erfaringer, kan du kigge igennem vores udvalg af produkter og tjenester:

CV-skabeloner: Gør dit CV bedre med en tilsvarende skabelon til ansøgning designet med et rent format.

CV skrivningsservice: samarbejde med vores dygtige fagfolk for personlig feedback og ekspertvejledning i at skræddersy dit CV til et specifikt job.

Karriereblog: Udforsk vores omfattende vejledninger og artikler for at uddanne dig selv om de mest effektive strategier til forbedring af dine jobmuligheder. At investere tid i at forfine dit CV kan øge dine chancer for at sikre den afgørende jobsamtale eller avancere til en mere ledende rolle.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan beskriver du dig selv som ingeniør på et CV?

Fremhæv dine vigtigste tekniske færdigheder, ekspertise og erfaring, der kræves til den specifikke rolle. Hvis det er relevant, skal du fremhæve tekniske færdigheder, problemløsningsevner og eventuelle bemærkelsesværdige resultater.

Hvilket CV-format er bedst for ingeniører?

Det omvendte kronologiske format foretrækkes almindeligvis til ingeniør-CV ‘er. Dette format fokuserer på din erhvervserfaring og viser din karriereudvikling og resultater. Hvis du er nyuddannet som ingeniør, skal du henvise til det færdighedsbaserede layout, der er nævnt i uddannelsesafsnittet ovenfor.

Hvad er hovedformålet med et ingeniør-CV?

At vise relevante tekniske færdigheder, nøglekvaliteter, erfaring og kvalifikationer til potentielle arbejdsgivere. Det skal demonstrere din evne til at bidrage til projekter, løse problemer samt hvordan du kan tilføre værdi til virksomheden.

Opret dit professionelle CV nu

Relaterede artikler

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.